Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Φλώρινα

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 25η Μαρτίου

Στην Επανάσταση του 1821 συγκρούστηκε το παλιό, που ήταν η φεουδαρχική Οθωμανική Αυτοκρατορία, και το νέο, που ήταν η ανερχόμενη τότε αστική τάξη, η οποία οπλίστηκε με ιδεολογικό και πολιτικό πρόγραμμα, απέκτησε επαναστατική οργάνωση (Φιλική Εταιρεία). Σήμερα αυτή η τάξη είναι πλέον ιστορικά παρωχημένη.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την 25η Μαρτίου: Ο αγώνας των Ελλήνων για την Ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε η ιδρυτική στιγμή της δημιουργίας του ελληνικού κράτους, αλλά και ένα κομβικό ιστορικό γεγονός του 19ου αιώνα. Ήταν μια λαϊκή, δημοκρατική επανάσταση, βασισμένη στις αξίες και τα ιδανικά του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης, η οποία

Η Google φόρεσε... τσαρούχια

Αφιερωμένο στην επέτειο της 25ης Μαρτίου είναι σήμερα ένα από τα doodle της Google.

Κύριέ μας, σε παρακαλούμε μη μας συνερίζεσαι...

1821...  Μια  χρονολογία  που  πολλοί  πολεμούν  να  τη  σβήσουν. Μια  ιστορία  που άλλοι  προσπαθούν  να  την  αλλοιώσουν  και  να  την  παραχαράξουν  κι  άλλοι  να  την  προσπεράσουν. Και  που  όμως  δε  γίνεται. 
Εκτός  και  αν  έχει  αφελληνιστεί  κανείς  και  δεν  ξέρει  το  λόγο  ύπαρξής  του σ΄αυτή  τη  χώρα  της  Μεσογείου, όπου  κάθε  βότσαλο, κάθε  χορτάρι, κάθε  ύψωμα  και  φαράγγι,   κάθε  πεδιάδα, πόλη  και  χωριό  έχει  να  διηγηθεί  και  μια  ιστορία  μαρτύρων  και  ηρώων  της. 

Αμοιβή εργασίας 25ης Μαρτίου

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η 25η Μαρτίου είναι μία από τις υποχρεωτικές επίσημες αργίες. Φέτος η 25η Μαρτίου συμπίπτει με ημέρα Κυριακή.

Θερινό και Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων Φλώρινας

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα από 26 Μαρτίου έως 01 Απριλίου του έτους 2018 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Π.Ε. Φλώρινας θα είναι τα ακόλουθα: