Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Drosopigi Race Marathon Mountainbike Race 2018

Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας (Σ.Ο.Χ. Φλώρινας) στα πλαίσια του DrοsopigiRace διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας marathon(XCM) – Κύπελλο Β. Ελλάδος – που συμπεριλαμβάνει το 8ο DrosopigiRace (2018). Ο αγώνας, κατατάσσεται στην κατηγορία
Marathon και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20Μαϊου. Οι άριστες καιρικές συνθήκες και τα υπέροχα καταπράσινα δάση και αλπικά λιβάδια, χάρισαν σε αθλητές και συνοδούς μια αξέχαστη εμπειρία σε ένα μοναδικό ανοιξιάτικο τοπίο.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο Κύπελλο Β.  Ελλάδος -  επίσημο πρόγραμμα αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας - για το έτος 2018. Στον αγώνα συμμετείχαν 23 σωματεία από όλη την χώρα και δύο σωματεία από την γειτονική FYROM με 71 ποδηλάτες. Ο αγώνας παρουσίασε  μεγάλο συναγωνισμό και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με συμμετοχή πολύ καλών αθλητών και κατά κοινή ομολογία, η οργάνωση ήταν άριστη.
Αθλοθετήθηκαν δύο αγώνες, το Κύπελλο Β. Ελλάδος marathon και ένας ελεύθερης συμμετοχής OPEN. Οι αθλητές ολοκλήρωσαν μια δύσκολη διαδρομή 53km, αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς 2014m (παίδες και γυναίκες 37 km και 1380m αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς) που κατανεμήθηκε στους ορεινούς όγκους γύρω από την Φλώρινα. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε σε 3 ώρες και 6 λεπτά για τον πρώτο άνδρα και 2 ώρες και 29 λεπτά για τον πρώτο αθλητή της κατηγορίας παίδων. Στους νικητές απονεμήθηκαν χειροποίητα γλυπτά έπαθλα ιδιαίτερης αισθητικής, που απεικονίζουν την αρκούδα της διοργάνωσης δια χειρός Καρολίνας Μίσια. Νικητής της γενικής κατάταξης αναδείχθηκε ο αθλητής του Αερώπου Έδεσσας Σιώνης Γιώργος Παϊσιος, στην κατηγορία των παίδων νικητής αναδείχτηκε ο αθλητής του Β.Α.Ο. Θεσσαλονίκης Αθανασιάδης Αλέξανδρος.
Εξαιρετική ήταν η απόδοση των αθλητών του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας, συγκεκριμένα του Γεώργιου Τραΐτση που κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία των παίδων και του Νικόλαου Μούσιου που τερμάτισε 7ος στην Γενική Κατάταξη. Επίσης πολύ καλή κατάταξη πήραν και οι υπόλοιποι Φλωρινιώτες ποδηλάτες που συμμετείχαν στον αγώνα, Τσικάρης Παναγιώτης (Α.Ο.Φ.) 23ος γεν., Κατσώνης Βασίλης 25ος γεν., Ξανθόπουλος Κυριάκος (1000 Δέντρα) 29ος γεν. και Σλιαρίδης Αργύριος DNF.
Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας και ιδιαίτερα την Διεύθυνση Δασών και τις Τεχνικές Υπηρεσίες καθώς επίσης την Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων -  Παράρτημα Φλώρινας, την Ελληνική Αστυνομία – Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας και όλα τα μέλη του Συλλόγου και τους εθελοντές που συνέβαλαν σε έναν αγώνα υψηλότατου επιπέδου. Η τροφοδοσία και υποστήριξη των αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα αποτελούν χορηγίες του καταστήματος εστίασης «ο Κώστας», του αρτοζαχαροπλαστείου Βράγκος Δημήτριος και της βιοτεχνίας αναψυκτικών Δινάκης, επίσης ευχαριστούμε θερμά για την  οικονομική και υλικοτεχνική  στήριξη του αγώνα τις τοπικές επιχειρήσεις WineBar Αέροινο, την εταιρία κουφωμάτων FINSTRAL, το βιβλιοπωλείο Γωνιά, τα φροντιστήρια Αγγλικών Γρηγοριάδης, το Κοσμηματοπωλείο Καράντζας Λάζαρος, το κατάστημα Aesthete Γώγου Πολυτίμη, το κατάστημα βιομηχανικών εργαλείων και εξοπλισμού Μαρία Γούναρη, και τα συστήματα δόμησης ΒΙΕΜΑΚ.
Αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων και φωτορεπορτάζ από τον αγώνα στην ειδική ιστοσελίδα του αγώνα http://drosopigirace.gr/
  Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Λάζαρος
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου