Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Αφιέρωμα στον Αργεντίνικο Κινηματογράφο από την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα διοργανώνουν “Αφιέρωμα στον Αργεντίνικο Κινηματογράφο” την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, αίθουσα “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θα προβληθούν οι εξής ταινίες:


ΤΕΤΑΡΤΗ 21/3 στις 21.00:
Kamchatka (Καμτσάτκα) του Marcelo Piña, 2002 (104')
Τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή όπως τα βιώνει ο  Χάρι , ένα δεκάχρονο αγόρι που το μόνο που  θέλει  είναι να παίξει και να κάνει φασαρίες με τον μικρό αδελφό του. Ωστόσο , το 1976 , όταν η οικογένειά του που διώκεται από τη δικτατορία, αναγκάζεται να κρυφτεί στην εξοχή, ξεκινά μια νέα ζωή που θα βάλει τέλος στην παιδική του ηλικία.

ΠΕΜΠΤΗ 22/3 στις 21.00:
Verdades Verdaderas. La vida de Estela. (Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα) του Nicolás Gil Lavedra, 2011 (99')
Η ζωή της Εστέλα ντε Καρλότο , πρόεδρου  των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου». Η Εστέλα ήταν μια κυρία  της μεσαίας τάξης που μοίραζε το χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της και τη δουλειά της ως διευθύντριας σχολείου και ζούσε εντελώς απομακρυσμένη  από κάθε πολιτική δραστηριότητα. Ωστόσο, μετά την απαγωγή και τη δολοφονία της κόρης της, Λάουρα, μεταξύ 1977 και το 1978, και την εξαφάνιση του εγγονού της  Γκίντο που τον  κρατούσαν οι απαγωγείς του, η ζωή της άλλαξε εντελώς.
Βραβεία: 2011 : Φεστιβάλ Valladolid - Seminci : Επίσημη Επιλογή του διαγωνισμού ταινιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου