Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Καλά νέα για το νοσοκομείο, τους πολίτες και τη Φλώρινα

Είμαστε στην  ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε καλά νέα για το νοσοκομείο μας και τους πολίτες της Φλώρινας. «Με την πρόσφατη υπουργική απόφαση  δίνεται η δυνατότητα προκήρυξης  11 θέσεων  μονίμων ιατρών ΕΣΥ σε διάφορες ειδικότητες του Γ.Ν.Φ και την πρόθεση του υπουργείου για δημιουργία τμήματος  επειγόντων περιστατικών.

Οι 11 αυτές θέσεις είναι:
3 θέσεις Παιδιάτρων (Διευθυντής, Επιμελητής Α’ και Β’),
3 θέσεις αναισθησιολογίας ή παθολογίας ή καρδιολογίας ή χειρουργικής ή πνευμονολογίας ή γενικής ιατρικής (Διευθυντής, Επιμελητής Α’ και Β’),
2 θέσεις Επιμελητή Β΄ Ιατρικής Βιοπαθολογίας
1 θέση Επιμελητή Β’ Οφθαλμολογίας
1 θέση Επιμελητή Α’ Παθολογίας
1 θέση Επιμελητή Α’ Νεφρολογίας.
Ευελπιστούμε  ότι  μέσα σε ένα τετράμηνο θα μπορούν οι γιατροί να αναλάβουν υπηρεσία, με δεδομένο ότι η διαδικασία αξιολόγησης έχει αλλάξει και έχει περάσει στην αρμοδιότητα της 3ης Υ.ΠΕ.
Να τονιστεί πως στο νοσοκομείο υπάρχουν 17 κενές θέσεις μονίμων ιατρών. Με το δεδομένο ότι οι 11 που προκηρύσσονται θα καλυφθούν, θα μένουν μόλις 6 οι οποίες και θα καλύπτονται από επικουρικούς.
Είχε πολλά χρόνια και προ μνημονίου μάλιστα, το Γ.Ν.Σ Φλώρινας να δει τόσο μεγάλη προκήρυξη μόνιμων ιατρών. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργοί εργάζονται πυρετωδώς προς την κατεύθυνση της  ανάπτυξης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και των αναβαθμισμένων υπηρεσιών της.
Αυτές οι θέσεις οι καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τα κενά πολλών ετών και δημιουργούν τις δυνατότητες πρόσληψης επικουρικών ιατρών με τις οποίες πιστεύουμε ότι θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του Νοσοκομείου μας σε ιατρικό προσωπικό Έτσι η δέσμευση μας για αναβάθμιση του Δημοσίου Πυλώνα της υγείας και τη παροχή υψηλού επίπεδου υπηρεσιών υγείας, θεωρούμε ότι λαμβάνει  σάρκα και οστά.
Ταυτόχρονα ο συγκεκριμένος αριθμός θέσεων αποτελεί απόδειξη του υψηλού ενδιαφέροντος του υπουργείου και της Κυβέρνησης για τη Φλώρινα, καθώς ο αριθμός των θέσεων που προκηρυχτήκαν για το Γ.Ν.Φ, είναι ο μεγαλύτερος των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης το γεγονός αυτό αποτελεί τη πλέον πειστική απάντηση για όσους διέδιδαν ή απεργάζονταν το κλείσιμο του Νοσοκομείου μας.
Η υπόσχεση μας  για την ενίσχυση του Γ.Ν.Φ τηρείται με το πλέον πειστικό τρόπο  και έπεται  συνέχεια.
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου