Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

O Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας μέλος της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας  συμπαραστέκεται  στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων   συνεχίζουν  για δέκατη μέρα το δίκαιο αγώνα τους, με μπλόκα και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα
της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους σπρώχνουν πιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα.
Η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά παλεύει, απαιτώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή της. Tα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών αφορούν και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων. 
Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στις γυναίκες της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι άνεργες, συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης ή εποχιακά εργαζόμενες. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων. 
Γυναίκα της υπαίθρου,
Απέναντι στον «σκληρό» κοινωνικό αποκλεισμό, το κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, τις τεράστιες ελλείψεις σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ...
ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους υπερασπιστές τους.
Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών Φλώρινας, Κοζάνης, Φιλώτα και Πτολεμαΐδας θα βρεθούν στο πλευρό των αγροτών την Παρασκευή στις 4:00 μμ στο μπλόκο αγροτών στο Αντιγόνο Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου