Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ραχήλ Μακρή: «Αντί να χαριεντίζονται Δήμαρχοι και Σύλλογοι με το γερμανικό Προξενείο για αργύρια, να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις για τις σφαγές των Λεχοβιτών»

Μαθαίνω ότι με την συμφωνία που υπέγραψαν ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Walter Stechel με Σύλλογο Λεχοβιτών, σε συνεργασία με την Δήμο Αμυνταίου και την τοπική κοινότητα, θα δημιουργήσουν δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή του Λεχόβου Φλωρίνης. 

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το «Ελληνογερμανικό Ταμείο του μέλλοντος» και σκοπό έχει τον σχεδιασμό των μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών που θα αναδεικνύει την πλούσια φύση της περιοχής, καθώς και την ιστορία της, η οποία καλύπτει όλες τις περιόδους, από τα νεολιθικά χρόνια έως και τον 20ο αιώνα. 
Να ενημερώσουμε τους κυρίους που εναγκαλίζονται με τους Γερμανούς του 4ου οικονομικού Ράιχ για τα ματωμένα χρήματα, ότι η χώρα διαθέτει Υπουργείο Τουρισμού και κονδύλια για την χρηματοδότηση τέτοιων έργων που αποτελούν αυτονόητες ενέργειες για τη προώθηση του κάλλους της περιοχής. 
Αντί λοιπόν, να χαριεντίζονται με τους απογόνους των σφαγέων των προγόνων τους, καλό θα ήταν να διεκδικούν από τα γερμανικά προξενεία τις αποζημιώσεις για τις θηριωδίες που υπέστη το χωριό τους στις 23 Ιουλίου του 1943, που επί τέσσερεις ολόκληρες μέρες έκαιγαν οι Γερμανοί. 
Να διεκδικούν την ηθική δικαίωση για τις εκτελέσεις, τις σφαγές, τις θηριωδίες μπροστά στο πλάτανο που εκτέλεσαν τους άνδρες του Λεχόβου και βασάνιζαν τον Πέτρο τον Πεντόλα. 
Αν αυτοί αποφάσισαν για μερικά αργύρια να προσκυνήσουν το 4ο οικονομικό Ράιχ είναι δικαίωμα τους, να μας κάνουν την χάρη να μην καταθέτουν στεφάνια υποκρισίας μαζί με αυτούς που υπέγραψαν την συνθηκολόγηση και παράδοση της χώρας για 100 χρόνια στο 4ο οικονομικό Ράιχ, την παραγραφή οποιασδήποτε αξίωσης της χώρας μας για τις ναζιστικές θηριωδίες και την παράδοση μέχρι και του ονόματος της Μακεδονίας για την απελευθέρωση της οποίας έχυσαν το αίμα τους Λεχοβίτες Μακεδονομάχοι. 
Αιδώς.
Ραχήλ Μακρή
Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής
Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου