Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Αρκεί να προσπαθείς!


Σε ένα μικρό και ήσυχο χωριό ζούσε ένας συνταξιούχος με την γυναίκα του, είχαν παντρέψει τις δυο κόρες τους στο διπλανό μεγάλο χωριό· τα σπίτια των γαμπρών ήταν το ένα κοντά στο άλλο ο ένας ήταν κεραμοποιός και ο άλλος αγρότης.
Ένα πρωινό που προμήνυε ισχυρή βροχή επισκέφτηκε τον κεραμοποιό εκεί αφού κάθισαν για λίγο στην είσοδο του εργαστηρίου ο γαμπρός του λέει, αλίμονο σε μένα πεθερέ μου αν βρέξει καταστράφηκα μόλις έβγαλα τα κεραμίδια από τον φούρνο είναι ζεστά και αν πέσει η βροχή θα τα ραγίσει όλα, ο πεθερός κατάλαβε το πρόβλημα και του είπε: Ο θεός είναι μεγάλος έχει για όλους… μην στενοχωριέσαι κάτι θα γίνει.
Μετά από λίγο συνάντησε τον δεύτερο γαμπρό ήταν χαρούμενος και ευδιάθετος, τι σου συμβαίνει και είσαι τόσο εύθυμος του είπε.
Έχει να βρέξει μήνες , τώρα με την βροχή θα δώσει πλούσιους καρπούς το θερμοκήπιο είπε ο αγρότης.
Ο πεθερός έφυγε στενοχωρημένος πήγε στο σπίτι και είπε στην γυναίκα τι συμβαίνει με τους δύο γαμπρούς, η γυναίκα του έξυπνη και εύστροφη του λέει: Αν αυτό είναι το πρόβλημα τότε λύνεται αμέσως, ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι να πάρουμε το νάιλον από το θερμοκήπιο και να το βάλουμε πάνω στα κεραμίδια, έτσι η βροχή δεν θα ραγίσει τα φρέσκα κεραμίδια και το θερμοκήπιο θα ποτιστεί χορτάτα!
Ο συνταξιούχος σύζυγος την κοίταξε με χαρά και είπε: Έχεις δίκαιο γυναίκα για όλα υπάρχει λύσει… αρκεί να προσπαθείς!.-

Ηθικό δίδαγμα: Το επιθυμητό μπορεί να γίνει εφικτό όταν προσπαθούμε.

         Σπύρος Α. Ηλιάδης
     Δημοσιογράφος - Εκδότης

1 σχόλιο: