Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Ο Καρυπίδης άδειασε το Σαπαλίδη και κάλυψε τον Μπίρο

«Eπειδή μία από τις συμβάσεις αφορά και τον κ. Σαπαλίδη. Αμέσως μόλις ενημερώθηκα είπα ότι αυτό όχι μόνο δεν είναι αποδεκτό, αλλά ευτυχώς που επεστράφη από την Επιτροπή Ελέγχου». Με τα λόγια αυτά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης απάντησε σε
σχετικό ερώτημα για το επίμαχο έργο επισκευής του Κτιρίου Παιδόπολης «Αγία Όλγα» στη Φλώρινα και την «εμπλοκή» του περιφερειακού συμβούλου,  του συνδυασμού «αλλαΖουμε εποχη’ (ΣΥΡΙΖΑ) Σάββα Σαπαλίδη, στην κατασκευή του έργου αυτού. Ο κ. Καρυπίδης μάλιστα υπεραμύνθηκε του ρόλου του Αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Μπίρου στην όλη υπόθεση τονίζοντας πως έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει.
Ο Περιφερειάρχης μάλιστα μίλησε για το ιστορικό της υπόθεσης και στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της Επιτροπής Διαχείρισης του Πόρου. «Όπου υπάρχουν σκιές… στο φως. Απόλυτη διαφάνεια», εγγυήθηκε ο κ. Καρυπίδης.
«Πήραμε απόφαση σαν Περιφερειακό Συμβούλιο να διατεθεί ένα ποσό προς τον κοινωφελή συγκεκριμένο Σύλλογο για να φτιαχτεί το κτίριό του και να διατεθεί δωρεά στο Πανεπιστήμιο που τόση έχει ανάγκη για τη Σχολή Καλών Τεχνών. Μέχρι εκεί όλα καλά.
Ο Σύλλογος υπέγραψε 4 συμβάσεις και τις απέστειλε στην Επιτροπή Ελέγχου και τον Αύγουστο επιστράφηκε με πολλά ερωτηματικά για τη διαδικασία. Δεν δαπανήθηκε ούτε ένα Ευρώ, δεν υπήρχε έργο….», ξεκαθάρισε ο κ. Καρυπίδης.
Μάλιστα για το ρόλο της Επιτροπής ο ίδιος είπε: «Η Επιτροπή Διαχείρισης του Πόρου έχει μια Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν 3 εταίροι, την οποία με την ανάληψη των καθηκόντων μου τη διεύρυνα. Συμμετέχουν άπαντες οι κοινωνικοί και επιστημονικοί εταίροι ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Όπου υπάρχουν σκιές στο φως… Απόλυτη διαφάνεια», σχολίασε.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου