Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

"Πίπη η Φακιδομύτη" στη Φλώρινα

Το Θέατρο του Βορρά και η  TheatrΑction φέτος το Χειμώνα ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την αγαπημένη σε όλους μας Πίπη Φακιδομύτη!
Η Πίπη, μετακομίζει στη γειτονιά μας
κι έχει τρελά κόκκινα κοτσίδια, ένα άλογο, μια μαιμού που την φωνάζει κύριο Νίλσον, μια βαλίτσα γεμάτη νομίσματα και πηγαίνει συνεχώς από τη μια περιπέτεια στην άλλη!
Ένας τέλειος κόσμος, χωρίς γονεις, χωρίς σχολείο και κανόνες όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν! 

 Λίγα λόγια για το έργο
Η Πίπη περνάει τη μέρα της σκαρώνοντας σκανταλιές με τους γείτονές της διασκεδάζοντας τους γύρω της με τις ευφάνταστες ιστορίες της. Είναι απίστευτα δυνατή και δεν τη σταματάει τίποτα. Η Πίπη, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει καθώς η μαμά της ζει πια στον ουρανό κι ο μπαμπάς της ταξιδεύει στις επτά θάλασσες! Ένα κορίτσι με απίστευτη δύναμη που δεν φοβαται τίποτα και κανέναν! Η Πίπη, μετακομίζει στη Βίλα Βιλεκούλα και μαζί της φέρνει την τρελή της κοσμοθεωρία! Με τους καινούριος της φίλους, τον Τόμυ και την Άνικα ξεκινά παιχνίδια που ανατρέπουν το βαρετό κόσμο των μεγάλων!
Τα πάντα μπορούν να συμβούν και θα συμβούν! Μας βάζει όλους στον τρελό της ρυθμό και χορεύει με χέρια και πόδια ψηλά κόντρα σε κάθε κανόνα τραγουδώντας δυνατά και φάλτσα!
Γίνεται πρωταγωνίστρια στο τσίρκο, νικά τον παντοδύναμο Αδόλφο, κατατροπώνει τους διαρρήκτες, γλιτώνει το ορφανοτροφείο και δεν πάει ποτέ μα ποτέ στο σχολείο!
Η Πίπη, κερδίζει την αγάπη όλων των παιδιών  με την καλοσύνη της, κάνει συναρπαστική ακόμα και την πιο βαρετή στιγμή και οι μεγάλοι αναγκάζονται να παίξουν με του δικούς της κανόνες!
Μια θεότρελη παράσταση με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια! Ελάτε να γνωρίσετε κι εσείς από κοντά τον μαγικό κόσμο της αγαπημένης μας Πίπης!
Ελάτε να χορέψουμε με τα χέρια ανοιχτά χωρίς κανόνες και να ανακαλύψουμε ξανά μαζί την μαγεία του κόσμου των παιδιών!

Η Ταυτότητα  της Παράστασης
Κείμενο - Στίχοι: Astrid Lindgren
Μουσική: Georg Riedel  & Jan Johansson
Μετάφραση: Βαγγέλης Δαλλές
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρι Χεκιμιάν
Μουσική Ενορχήστρωση - Διδασκαλία: Χρίστος Ντόβας
Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Σκηνικά: Δανάη Πανά
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στελλίνα Βογιατζή, Σίσσυ Δαμδούμη, Βαγγέλης-Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Αγγελική Κωστάκη, Μαριλένα Πιστέντη και Γιάννης Τσιακμάκης.
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά – TheatrAction
Διάρκεια: 90 λεπτά
Η Παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Σουηδικής Πρεσβείας

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΙΠΗ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ» ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΑΙΘΟΥΣΑ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ)  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ  17 : 30  μ.μ.

Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα SevenSpots, Καταστήματα Ιανός, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876
Προπώληση: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΓΩΝΙΑ
Τιμή εισητήριου:  8 ευρώ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ) , 10 ευρώ (ΤΑΜΕΙΟ)
Πληροφορίες: 6986 523898 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου