Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

“Μαθαίνω την προπαίδεια με τη Ρενάτα”

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα βιβλίο κάνει την προπαίδεια κυριολεκτικά παιχνίδι, με επαυξημένη πραγματικότητα
Η ελληνική εταιρεία bitar έρχεται για να ταράξει τα νερά στο χώρο του εκπαιδευτικού βιβλίου για άλλη μία
φορά, με το ολοκαίνουριο βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας, για τους μικρούς μαθητές. Το νέο βιβλίο της σειράς “Livebooks - Τα βιβλία που ζωντανεύουν” με τίτλο “Μαθαίνω την προπαίδεια με τη Ρενάτα” είναι μία πραγματική καινοτομία γιατί συνοδεύεται από εφαρμογή που μετατρέπει την προπαίδεια κυριολεκτικά σε ένα παιχνίδι.
Μην το χάσετε! Το βιβλίο συνδυάζει μοναδικά την τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR), τα οφέλη ενός εξαιρετικού εκπαιδευτικού παιχνιδιού, σχεδιασμένο κατάλληλα για μικρούς μαθητές, με το παραδοσιακό βιβλίο. Όλα αυτά με τη γνωστή ποιότητα που εγγυάται η bitar. Με αυτό το καινοτόμο βιβλίο θα αλλάξει ο τρόπος που μαθαίνουν τα παιδιά την προπαίδεια, μετατρέποντάς τη σε μία ευχάριστη, παιχνιδιάρικη διαδικασία.

Η ιστορία 
Η Ρενάτα ξεκινάει ένα μακρινό ταξίδι για να συναντήσει τα Δροκοφιλαράκια. Είναι οι φίλοι της, που από τα αρχαία ακόμα χρόνια προστατεύουν τους πίνακες της προπαίδειας και βοηθούν τα παιδιά να τη μάθουν εύκολα και γρήγορα. Όμως κάτι φοβερό έχει συμβεί, ο μεγαλύτερος εχθρός των μαθηματικών, ο Τεμπελάδωνας, έχει φυλακίσει όλα τα Δρακοφιλαράκια. Ένα υπέροχο βιβλίο με κόλπα και συμβουλές από τα Δρακοφιλαράκια για τον κάθε πίνακα, σε συνδυασμό με ένα απίθανο παιχνίδι διαβαθμισμένης δυσκολίας, ώστε τα παιδιά να μάθουν την προπαίδεια παίζοντας και διασκεδάζοντας. Το βιβλίο περιλαμβάνει τους πίνακες της προπαίδειας με τη σειρά όπως τη διδάσκονται τα παιδιά από τη Β’ δημοτικού και έπειτα, ενισχυμένα με κόλπα και συμβουλές που κάνουν την απομνημόνευσή της πιο εύκολη. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο για γονείς και δασκάλους αλλά και ένα απίθανο παιχνίδι για τα παιδιά!

Τεχνολογία και λειτουργία του βιβλίου
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα ζήσετε μία διαφορετική εμπειρία. Με τη βοήθεια της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) και μέσα από τις οθόνες των φορητών συσκευών (tablets/smartphones) μπορείτε να δείτε όλα τα Δρακοφιλαράκια να ζωντανεύουν τρισδιάστατα για να παίξετε και να βγείτε ξεκαρδιστικές φωτογραφίες μαζί τους. Ανοίγοντας το παιχνίδι της προπαίδειας πρέπει να μετακινήσετε τους πράσινους κύβους στις σωστές θέσεις ώστε να σχηματιστεί το σωστό γινόμενο. Όμως υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσετε! Μην ξεχνάτε ότι για να δείτε όλα τα Δρακοφιλαράκια πρέπει να ολοκληρώσετε όλες τις πίστες τους κάθε αριθμού με επιτυχία. Επίσης εάν παίξετε το παιχνίδι αρκετές φορές και μαζέψετε πάνω από 36 νομίσματα τότε σας περιμένει μία έκπληξη! Τα Δρακοφιλαράκια μετατρέπονται σε υπέροχους Δρακοφύλακες που πετούν στον χώρο σας και ρίχνουν φωτιές!
Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή με τίτλο “Μαθαίνω την προπαίδεια με τη Ρενάτα” από το Google Play Store ή το App Store και απολαύστε τις απίθανες λειτουργίες του βιβλίου.

Περιεχόμενο
Περιέχει τους πίνακες της προπαίδειας με τη σειρά από το βιβλίο της Β’ Δημοτικού, καθώς και μερικές συμβουλές για την ευκολότερη απομνημόνευσή τους. Επίσης συνοδεύεται από εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας και ένα απίθανο παιχνίδι προπαίδειας.

Διάθεση
Το βιβλίο “Μαθαίνω την προπαίδεια με τη Ρενάτα” υπάρχει διαθέσιμο για παραγγελία στο livebooks.gr με κόστος 17.90 ευρώ.

Συντελεστές και χαρακτηριστικά
τίτλος έκδοσης: Μαθαίνω την προπαίδεια με τη Ρενάτα
συγγραφή κειμένων: Παπούλια Αικατερίνη - Αλεξάνδρα
επαυξημένη/εικονική πραγματικότητα: bitar
εκδόσεις bitar, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 
διαστάσεις: 23x27 cm
αριθμός σελίδων: 24
ηλικίες: από 6 έως 10

Βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου