Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

"Λυγκηστίς": Δεν ξεπουλάμε - Αντιστεκόμαστε

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Ν.Φλώρινας ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας τη Δευτέρα 4/12/2017 και ώρα 14:30μ.μ.
ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Συναδέλφισσες, -φοι

Για μια φορά ακόμα η πολύπαθη ΔΕΗ που χρόνια τώρα αντιμετωπίστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σαν υπηρέτρια των ιδιωτών, βρίσκεται αντιμέτωπη αυτή τη φορά από την σημερινή κυβέρνηση,  με ιδιαιτέρως καταστροφικές αποφάσεις.
Αποφάσεις που αν υλοποιηθούν σε συνέχεια των όσων απαράδεκτων έχει ήδη κάνει, θα είναι  η χαριστική βολή για την ΔΕΗ.
Αναφερόμαστε στην επικείμενη συμφωνία για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων των Ν. Φλώρινας και Αρκαδίας και φυσικά στο σχέδιο ξεπουλήματος, παρά τη θέληση των πολιτών και των εργαζόμενων της Επιχείρησης.
Εάν και εφόσον επιτρέψουμε να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί είναι παραπάνω από βέβαιο ότι και η ΔΕΗ και οι πολύπαθες περιοχές των Ν. Αρκαδίας και Φλώρινας θα δεχτούν θανάσιμο πλήγμα.
Η αιμορραγούσα ΔΕΗ από τα εκατοντάδες σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων άλλα και της σημερινής κυβέρνηση που όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά πρόσθεσε κι άλλα, είναι βέβαιο ότι πλέον θα καταρρεύσει.
Ο νομός της Φλώρινας είναι απολύτως βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια από τώρα θα βιώσει τις σκληρές επιπτώσεις από την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που θα οδηγήσουν στην συρρίκνωση των θέσεων εργασίας που με μαθηματική ακρίβεια θα είναι το πρώτο που θα κάνουν οι ιδιώτες.
Σε συνδυασμό με την καταστροφή του ορυχείου Αμυνταίου και το αβέβαιο μέλλον του, θα περικοπούν πολλές θέσεις εργασίας από τον νομό, βιώνουμε ήδη περικοπές (όπως συμβάσεις οκτάμηνες, δίμηνες και εργαζόμενοι στους εργολάβους).
Το σωματείο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ με τα άλλα σωματεία με μπροστάρη την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την κοινωνία και τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν τετελεσμένα και εκβιασμούς στο όνομα των δήθεν υποχρεώσεων της χώρας μας έναντι των δανειστών.
Θα αναδείξουμε την άτακτη υποχώρησή της κυβέρνησης στο ξεπούλημα των μονάδων που είναι έτοιμη να προχωρήσει και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε και αυτό το σχέδιο να μείνει στα χαρτιά, όπως συνέβη στο παρελθόν με τη «Μικρή ΔΕΗ».
Το μήνυμα που στέλνουμε  στην κυβέρνηση είναι πως:
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δε θα μείνουν θεατές να βλέπουν το ξεπούλημα  της επιχείρησης του ελληνικού λαού, θα αγωνιστούμε μέχρι  να το αποτρέψουμε.
Συναδέλφισσες, -φοι

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ  ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου