Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η "Ενότητα - Συνεργασία" για το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

Με 16 θέματα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας πάντα με την απουσία του κ. Δημάρχου.
Ως παράταξη θέσαμε τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις μας επί των θεμάτων αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά αντιμετωπιστήκαμε με αλαζονεία και με την λογική της αριθμητικής υπεροχής.  Η παράταξη του κ. Δημάρχου απέφυγε τη
συζήτηση επί της ουσίας, τη μόνη δυνατότητα  για βελτίωση των αποφάσεων του Δ.Σ.
Εισηγήσεις γραμμένες στο γόνατο και με μόνη προϋπόθεση την αριθμητική τους υπεροχή προχωρήσανε στη ψήφιση για την τροποποίηση κωδικών τεχνικών έργων καθώς και στην 5η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος.  Υποχρεωθήκαμε να καταψηφίσουμε τις εισηγήσεις,  διότι για άλλη μια φορά η προχειρότητα και έλλειψη διορατικότητας υλοποίησης των έργων καθώς και οι απευθείας αναθέσεις επιβεβαιώνονταν από την αλλαγή των κωδικών που προέβλεπαν αυτές. Δεν πρόκειται να κάνουμε χατιράκια. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αναθέσεις παρά μόνο σε άκρως επείγουσες καταστάσεις.
Για την  οριστική  παραλαβή  υπηρεσιών,   επισημάναμε για άλλη μια φορά ότι οι συγκεκριμένες εργασίες αφορούσαν απευθείας αναθέσεις και η παραλαβή και εξόφληση  αυτών  δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου. Εμείς δεν θέλουμε σκοτάδια αλλά όλα στο φως.

ΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ  
Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα παράδειγμα. Σύμφωνα με την εισήγηση συγκριμένη δαπάνη η οποία αφορούσε εργασίες συντήρησης του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Φλώρινας όπως η τακτική συντήρηση των ποδηλάτων, η τακτική συντήρηση των σταθμών ενοικίασης, η συντήρηση του website του συστήματος και του λογισμικού των σταθμών ενοικίασης, η υπηρεσία ενημέρωσης χρηστών (HelpDesk) και η επιδιόρθωση βλαβών των ποδηλάτων με δωρεάν παροχή εργασίας (Α΄ΦΑΣΗ της σύμβασης με ΑΠ. 8259/03-05-2017) GEOSENSE Ι.Κ.Ε. ανέρχεται στο ποσό των  7.409,00 € . 
Αλήθεια είδε κανείς να κυκλοφορούν τα ποδήλατα από τους χώρους  στάθμευσης του Δήμου;

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 
-Καταψηφίσαμε το θέμα που αφορούσε την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού των  Δημοτικών Κτιρίων Δήμου   διότι θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να το αντιμετωπίσει συνολικά και ενιαία, να  μην προχωρήσει στην ανάθεση κατά δημοτική ενότητα  και να πραγματοποιήσει διαγωνισμό με πολλά οφέλη για το Δήμο, υπηρετώντας τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και την ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ. 

Η ΑΝΦΛΩ
Σ’ ότι αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΦΛΩ ΑΕ  η  παράταξη μας κατέθεσε για άλλη μια φορά τις αντιρρήσεις της οι οποίες δυστυχώς αγνοήθηκαν επιδεικτικά από την παράταξη του απόντος Δημάρχου.
Στόχος τους δεν είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η προσθήκη νέων δραστηριοτήτων στην εταιρία αλλά  να χρησιμοποιηθεί ως μέσον ταμειακής διευκόλυνσης.  
Η στόχευση τους είναι διπλή. Να καλύψουν απλήρωτες μέχρι σήμερα λειτουργικές δαπάνες και να αναγκάσουν τους υπόλοιπους εταίρους να παραιτηθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να γίνει αυτή μόνον από τον Δήμο. Να απορροφηθεί η  ΑΝΦΛΩ από τον Δήμο με ό,τι συνεπάγεται αυτό.   
Εμείς, για άλλη μια φορά δεν ψηφίσαμε την συγκεκριμένη πρόταση όπως και στο παρελθόν, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα έχουμε δικαιωθεί στις θέσεις μας και αυτό αποδεικνύεται  από τις αρνητικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί έως σήμερα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς(αρ. πράξης 23/2017 της Επιτρόπου στο Νομό Φλώρινας).
Η ΑΝΦΛΩ πρέπει να αντιμετωπιστεί με πνεύμα πραγματικού εκσυγχρονισμού, αναδιοργάνωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών για να μπορέσει να είναι βιώσιμη, χρήσιμη και ανταγωνιστική. Όμως πως μπορεί να γίνει αυτό με έναν Δήμαρχο αόρατο, μονίμως απόντα, που δεν ασχολείται με τα προβλήματα των Δημοτών μας αλλά με το πώς θα συμπεριληφθεί στο εθνικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ;
Ο κ. Βοσκόπουλος ας σταματήσει την πολιτική των σκοπιμοτήτων και το πήγαινε έλα στην Αθήνα. Τον θέλουμε παρόντα και μάχιμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να τιμωρηθεί από τους συνδημότες μας για τα λάθη και τις παραλείψεις του, για την εγωιστική συμπεριφορά του και την εξυπηρέτηση ημετέρων,  για την προσβλητική απουσία του και την καταστροφική πολιτική του στο Δήμο.
                                                                                                                       Από το Γραφείο Τύπου
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου