Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία: 44 Νοέμβρηδες μετά, στην αναζήτηση του αυτονόητου

Και όμως, τόσα χρόνια μετά την κατάρρευση του σιδερόφραχτου χουντικού καθεστώτος και ένα προς ένα τα αιτήματα της εξέγερσης φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

«Ψωμί»: γιατί σήμερα άθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια, περιμένουν καρτερικά με χέρια υψωμένα για μια σακούλα τρόφιμα, παιδιά λιποθυμούν από τον υποσιτισμό.
«Παιδεία»: καθώς είναι έκδηλη η μετατροπή της σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα, διαβατήριο για την ανεργία ή τη μετανάστευση.
«Ελευθερία»: με τους απόγονους των Ναζι και τους υμνητές της 7ετίας να έχουν εδραιωθεί στο πολιτικό σκηνικό, οι αντιδραστικές – νεοφασιστικές δυνάμεις έρχονται στο προσκήνιο σε όλη την Ευρώπη, με κορωνίδα την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ.
«Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ»: Μετά τα «ευχαριστούμε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα Ίμια» από τον Κ. Σιμίτη, ήρθαν οι εξευτελιστικές δηλώσεις Τσίπρα περί κοινών αξιών με τον Πρόεδρο Τραμπ!! Την ίδια ώρα ηχούν τα τύμπανα του πολέμου σε ολόκληρη την περιοχή, τεράστια ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα συγκρούονται στις πλάτες των απλών ανθρώπων.
Αν κάτι διδάσκει η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πως έγινε κόντρα σε όλους και όλα, θεούς και δαίμονες. Πως η ιστορικής εμβέλειας αλλαγές γίνονται σε σύγκρουση με ότι φαντάζει ανίκητο, το καινούριο περιγελά τους ακίνητους ,δήθεν, συσχετισμούς δύναμης.
Στην πόλη μας οργανώνονται δύο εκδηλώσεις τιμής, αυτή του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και αυτή των μετωπικών φορέων του ΚΚΕ.
Η πρώτη θυμίζει θλιβερό μνημόσυνο, αφού ΔΕΝ μπορεί να ψελλίσει καν τα συνθήματα του Νοέμβρη του ’73. Η δεύτερη ,και παρά την όποια διαφωνία με τις απόψεις του ΚΚΕ, στηρίζει ένα αξιοπρεπέστατο πολιτικό περιεχόμενο, για όποιον θέλει να διαδηλώσει και ΔΕΝ κοροϊδεύει τον εαυτό του. Η θέση κάθε τίμιου ανθρώπου βρίσκεται εκεί.

«Πάνω σε τούτη την πεσμένη πόρτα δώσαμε ξανά τον όρκο -
όρκο της νιότης,της ζωής ,της λευτεριάς,
όρκο του ονείρου και της πράξης»
Γ. Ρίτσος







Όλοι στη συγκέντρωση στις 17 Νοέμβρη στην Κεντρική Πλατεία στις 18:00

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου