Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Φλώρινας 2017

Υποψήφιοι Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Φλώρινας

Καλαμπαλίκης Γεώργιος Γυμνάσιο Λεχόβου
Κυριακού Γεώργιος Γυμνάσιο Μελίτης
Εσύ ,  μην μείνεις αμέτοχος ……………………………………..
Η κίνηση μας στον εκπαιδευτικό χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας έχει σκοπό να εκπροσωπήσει τους συναδέλφους που ανησυχούν για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας :

  • από την κραυγαλέα κοροϊδία των πολιτικών ηγετών επί σειρά ετών, την αφαίμαξη της χώρας μας από τις κομματικές ηγεσίες,
  • την εσκεμμένη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μέσα από μία σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων και ανήθικων συναλλαγών 
  • το ξεπούλημα της χώρας μας από τους ίδιους τους υπευθύνους της σημερινής κατάστασης, στο ΔΝΤ και ΕΚΤ, αφού πρώτα φορτώσανε σε εμάς με κάθε θράσος την ευθύνη της δήθεν οικονομικής κρίσης, 
  • και τέλος την ποδηγέτηση της χώρας μας από την τρόικα με την εφαρμογή των περίφημων μνημονίων τα οποίο και μας επιβλήθηκαν χωρίς καν να ερωτηθούμε.


Σε μία τέτοια κατάσταση ή θα παραμείνουμε απαθείς και υποταγμένοι προσπαθώντας να διαχειριστούμε ο καθένας ξεχωριστά το άγχος και την αγανάκτηση μας ή θα αναλάβουμε δράση, και ενωμένοι θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας απέναντι στο ξεπούλημα της χώρας μας και την καταπάτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
 Η κίνηση μας αυτή στον συνδικαλιστικό χώρο της εκπαίδευσης γεννήθηκε από τη δυσφορία για το ξεπούλημα του συνδικαλισμού στα πολιτικά κόμματα.
Πιστεύουμε ότι όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στην διακυβέρνηση αυτής της χώρας καθώς και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις που βάλανε πλάτες τόσα χρόνια, οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και το λαό σε εξαθλίωση (ξεπούλημα δημοσίων αγαθών και επιχειρήσεων, διάλυση συστήματος δημόσιας υγείας, υποβάθμιση δημόσιας παιδείας)
 Από την άλλη διακρίνουμε μία στάση εφησυχασμού την οποία έχουν υιοθετήσει οι περισσότεροι από εμάς - παρόλο το άγχος που μας διακατέχει - ως αποτέλεσμα της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Τι επιδιώκουμε ;
Η κίνηση μας είναι μία προσπάθεια να αλλάξουμε το κλίμα στο οποίο μας οδήγησαν τα συνδικαλιστικά όργανα των παρατάξεων που κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή.
Θεωρούμε ότι δεν έχουμε καμία ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Παλεύουμε για την επαναφορά όλων των κεκτημένων κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και αντιστεκόμαστε σε οποιαδήποτε υποβάθμιση τους
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην παραιτηθούν από τα δικαιώματα τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να αλλάξει το σαθρό τοπίο των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων.
Εμείς οι απλοί πολίτες θέλουμε, και μπορούμε, και επιβάλλεται να αλλάξουμε το θολό σκηνικό της χώρα μας. Μην περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα από την κορυφή ή από μόνα τους. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με τους δικούς μας αγώνες. 
Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να εμφανιστούν φωνές σε όλους τους χώρους (συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς) για να διατηρήσουν αναμμένη τη φλόγα της αντίστασης.
Αγωνιζόμαστε για

  • την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών απ’ όποιον και αν ασκούνται.
  • την υπεράσπιση του βιοτικού μας επιπέδου και των εργασιακών δικαιωμάτων  μας.
  • την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και του δημόσιου πλούτου της χώρας μας.
  • τη βελτίωση της Παιδείας και τη δημιουργία ενός σχολείου για όλους.
  • την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων σε ένα σωστά οργανωμένο σύστημα υγείας.



Αν διαφωνείς με τις πολιτικές που εφαρμόζονται,
 και συμφωνείς με τις αρχές της κίνησης μας 
Σε καλούμε να μην απέχεις για κανένα λόγο από τη ψηφοφορία.
Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να διαιωνίζεις την υπάρχουσα κατάσταση.
Μην απεμπολήσεις τη δυνατότητα να αλλάξεις την κατάσταση.
Στήριξε μας με τη ψήφο σου

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Φλώρινας
Κίνηση Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου