Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Έκθεση φωτογραφίας του Η. Γεωργιάδη στο "The Factory"

Το “The Factory” παρουσιάζει στον εκθεσιακό του χώρο τη δουλειά του φωτογράφου Ηλία Γεωργιάδη με τίτλο “Souvenir”. 
Στιγμές από μια μοναχική περιπλάνηση και μια συνάντηση συνδυάζονται χαοτικά για να δημιουργηθεί ένα κλειστοφοβικό «κινούμενο» αφηγηματικό περιβάλλον στους τοίχους του «εργοστασίου».
Η δουλεία του Η.Γ. μυστηριωδώς και σχεδόν αυτόματα σε μαγνητίζει. Οι σκοτεινές αυτές
εικόνες, -όπου το λευκό, σε αντίθεση με το βαθύ μαύρο, έρχεται για να μας ταρακουνήσει- είναι σαν να απεικονίζουν χαρακτήρες φαντάσματα. Στο επίκεντρο των φωτογραφιών οι ανώνυμες αυτές σιλουέτες επιπλέουν σε ένα ανησυχητικό κόσμο με θολά περιγράμματα, σαν να προέρχονται από μια αφηρημένη πραγματικότητα. Κάτι περίεργο αναδύεται που θυμίζει μοναξιά. Είναι η μοναξιά εκείνη που νιώθει κάποιος ώντας φυλακισμένος σε μια σκοτεινή πραγματικότητα; Ο Γεωργιάδης χρησιμοποιεί τη φωτογραφία για να φτάσει στα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, εκεί όπου γεννιούνται το σκοτάδι και το φως, εκεί όπου γεννιούνται -αλλά και πεθαίνουν- η μοναξιά και ο εθισμός. 
- Laure Etienne - Polka Magazine (μετάφραση από τα Γαλλικά)

Ο Ηλίας Γεωργιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να φωτογραφίζει στην ηλικία των 19. Από το 2011, ανέπτυξε μια προσέγγιση με ιδιαίτερη έμφαση στην περιθωριακή νυχτερινή ζωή σε μικρές πόλεις και μικρές κοινωνίες. Έπειτα άρχισε να ταξιδεύει έντονα στην Ελλάδα, εστιάζοντας περισσότερο στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Κάποια χρόνια αργότερα, ξεκίνησε να ερευνά ζητήματα σχετικά με το προσωπικό ντοκουμέντο, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα ψυχοκοινωνικά περιβάλλοντα. Η πρώτη του δουλειά με τίτλο Over|State έχει προβληθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ ανά τον κόσμο (ενδεικτηκά: Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Ολλανδία, Σουηδία, Ιρλανδία Αμερική κτλ.) και έχει παρουσιαστεί σε ψηφιακά και έντυπα περιοδικά και λευκώματα.

Διάρκεια: 5-31 Οκτ.
Εγκαίνια: 5 Οκτ. 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου