Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα βιβλίο εκμάθησης γραφής & ανάγνωσης, με επαυξημένη πραγματικότητα

Η ελληνική εταιρία bitar κυκλοφόρησε το ολοκαίνουριο βιβλίο της σειράς “Livebooks- Τα βιβλία που ζωντανεύουν” με τίτλο “Μαθαίνω τα γράμματα με τη Ρενάτα”. Ένας καινούριος ήρωας μας συστήνεται -μια όμορφη γάτα, η Ρενάτα- η οποία
ξεκινάει ένα παράξενο ταξίδι μαζεύοντας γράμματα και λέξεις από το βιβλίο της Ά Δημοτικού.
Μην το χάσετε! Το καινούριο βιβλίο της σειράς συνδυάζει μοναδικά την τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR), με την εξαιρετική εικονογράφηση καθώς και τη ρυθμική γραφή και όλα αυτά με τη γνωστή ποιότητα που εγγυάται η bitar. Αυτό το απίθανο βιβλίο θα αλλάξει τον τρόπο που μαθαίνουν τα παιδιά το ελληνικό αλφάβητο.

Η ιστορία
Με προορισμό το μεγάλο το παλάτι, η Ρενάτα ξεκινάει μία απίθανη περιπέτεια μαζεύοντας γράμματα και θαύματα σε όλη τη διαδρομή. Ένας ξέφρενος χορός, ένα ρυθμικό παραμύθι και ένα παιχνίδι γραμμάτων και λέξεων ξεδιπλώνονται έντεχνα μέσα στο βιβλίο. Είναι βασισμένο στις λέξεις του βιβλίου της Ά δημοτικού, διαθέτει τη μοναδική λειτουργία της εκμάθησης του σωστού τρόπου γραφής των γραμμάτων καθώς και τον συνδυασμό όλων των αισθήσεων, διότι τα παιδιά μπορούν ταυτόχρονα να δουν και να ακούσουν την ονομασία και τη φωνή του κάθε γράμματος. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο εργαλείο για γονείς και δασκάλους αλλά και ένα απίθανο παιχνίδι για τα παιδιά!

Τεχνολογία και λειτουργία βιβλίου
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα ζήσετε μία διαφορετική εμπειρία. Με τη βοήθεια της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) και μέσα από τις οθόνες των φορητών συσκευών (tablets/smartphones) μπορείτε να δείτε τα γράμματα σε 3D, με τον σωστό καθοδηγούμενο τρόπο γραφής τους καθώς και να ακούσετε την ονομασία και τον ήχο τους. Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή με τίτλο “Μαθαίνω τα γράμματα με τη Ρενάτα” από το Google Play Store ή το App Store και απολαύστε τις απίθανες λειτουργίες του βιβλίου. 
Τέλος, σημαδεύοντας το εξώφυλλο μπορείτε να βγείτε ξεκαρδιστικές φωτογραφίες με τη Ρενάτα καθώς και να γράψετε ένα αστείο κείμενο, ώστε να γίνει ένα “3D πανό”, για να βγείτε φωτογραφία και με αυτό στέλνοντας έτσι το δικό σας τρισδιάστατο μήνυμα! Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες εντός του βιβλίου.

Περιεχόμενο
Περιέχει τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφάβητου συνοδευόμενα με τον τρόπο γραφής τους σε 3D, την ονομασία και τον ήχο τους. Επίσης περιέχει τα δίψηφα σύμφωνα και φωνήεντα.

Διάθεση
Το βιβλίο “Μαθαίνοντας τα γράμματα με τη Ρενάτα” υπάρχει διαθέσιμο για παραγγελία στο livebooks.gr με κόστος 16.90ευρώ.

Συντελεστές και χαρακτηριστικά
τίτλος έκδοσης: Μαθαίνω τα γράμματα με τη Ρενάτα
συγγραφή κειμένων: Παπούλια Αικατερίνη - Αλεξάνδρα
επαυξημένη/εικονική πραγματικότητα: bitar
εκδόσεις bitar, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 
διαστάσεις: 24x27 cm
αριθμός σελίδων: 32
ηλικίες: από 4 έως 8 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου