Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

3o Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3o Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής στις  6 – 8 Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα, στους χώρους του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για τη «Δημιουργική Γραφή», το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι
Andrew Cowan, Andrew Melrose, Alin Tasciyan, Ιωάννης Πατίλης, Νίκος Φωτόπουλος, ενώ το τριήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε πλήθος πρωτότυπων εισηγήσεων από λογοτέχνες, ποιητές, ερευνητές και επιστήμονες. 
Τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου ήταν ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος βραβεύτηκε από τα τρία συμμετέχοντα Πανεπιστήμια, Ιόνιο και Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Δυτικής Μακεδονίας και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για τη «Δημιουργική Γραφή». Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από την εκλεκτή καλλιτέχνιδα, κ. Ιωάννα Βλάχου, συνοδευόμενη από δύο εξαιρετικές παιδικές χορωδίες. 
Η συμμετοχή του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και το ενδιαφέρον για το σύνολο του προγράμματος και των παράλληλων εκδηλώσεων ήταν αμείωτο σε όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου, γεγονός που καταδεικνύει ότι το Συνέδριο αυτό αγκαλιάστηκε θερμά από την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας. 
Τιμή και χαρά δική μας, των Φλωρινιωτών, που από τους κόλπους της πόλης μας, όπου εδράζει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για τη «Δημιουργική Γραφή», ξεκινά ένας τόσο καινοτόμος θεσμός, που ξεχειλίζει από σύγχρονες γνώσεις, δημιουργικότητα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών, ένας θεσμός που έχει αποκτήσει διεθνές κύρος και πολύ μεγάλη αποδοχή από την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους ανθρώπους της ποίησης, της λογοτεχνίας και της μουσικής.
Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Τριαντάφυλλο Κωτόπουλο, Αναπληρωτή καθηγητή της  «Δημιουργικής Γραφής και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» στο Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την άριστη διοργάνωση και του 3oυ Διεθνούς Συνεδρίου Δημιουργικής Γραφής στην Κέρκυρα, που ενδυναμώθηκε και με εξαιρετική εξωστρέφεια εμπεδώθηκε ως πνευματικός θεσμός διεθνούς ακτινοβολίας.

Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου