Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Κλιμάκιο της ΝΔ στη Φλώρινα

Την Π.Ε. Φλώρινας επισκέφθηκε την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, τον επικεφαλή του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. και βουλευτή Β’ Αθηνών, Γιώργο Κουμουτσάκο και τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη.

Οι παραπάνω βουλευτές συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή ΝΔ της Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννη Αντωνιάδη, τον Δήμαρχο Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Άκη Καραγκιοζίδη, τους Προέδρους της ΔΗΜΤΟ Φλώρινας και Αμυνταίου, Γιώργο Τσαλαγιώργο και  Αργύρη Βολιώτη, στελέχη της ΝΟΔΕ και μέλη της ΝΟΣ Φλώρινας, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων και επισκέψεων, προκειμένου να υπάρξει μια σφαιρική ενημέρωσή τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φλώρινας, αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξής του.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν την πόλη του Αμυνταίου και τις Τ.Κ. Βαλτονέρων και Αναργύρων, όπου συζήτησαν με κατοίκους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ στην Τ.Κ. Αναργύρων ενημερώθηκαν για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, παρά τις υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εξεύρεση λύσης με την μετεγκατάσταση του οικισμού. Οι κ. κ. Βουλευτές δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι θα ασκηθούν όλες οι απαραίτητες πιέσεις από μέρους τους και σε περίπτωση που η Κυβέρνηση συνεχίσει να μη δίνει λύση, τότε θα προβούν και σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας.
Ακολούθησαν επισκέψεις σε δυο μονάδες στην Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα και συγκεκριμένα σε μια κτηνοτροφική μονάδα, αλλά και στη μεταποιητική μονάδα πιπεριάς, οι οποίες, όπως δήλωσαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούν σπουδαίο παράδειγμα επενδύσεων στην περιοχή τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο, αλλά και ψήγμα ελπίδας για την ανάπτυξη του τόπου και της χώρας μας.
Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με το προεδρείο της ΕΑΣ Φλώρινας.  Το προεδρείο αναφέρθηκε αναλυτικά στα ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας στο σύνολο της Π.Ε. Φλώρινας, όπου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, διογκώνονται τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων συνεχίστηκε με το τελωνείο της Νίκης και τον αστυνομικό σταθμό του τελωνείου στα σύνορα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου συνομίλησαν με το προσωπικό των δύο υπηρεσιών σχετικά με τη λειτουργίας τους.
Έπειτα, επισκεφτήκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Θεόκλητο. Ο κ. Θεόκλητος μίλησε για το έργο της εκκλησίας, η οποία, παρά τις οικονομικές δυσκολίες φροντίζει καθημερινά για τη σίτιση και την οικονομική στήριξη εκατοντάδων πολιτών, ώστε να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Με τον Δήμαρχο Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλο, συναντήθηκαν, στη συνέχεια, στο Δημαρχείο της πόλης. Ο κ. Βοσκόπουλος αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η περιοχή και ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών στην επίλυση αυτών. Οι κ.κ. Σπυράκη, Κουμουτσάκος και Αναστασιάδης, ανέφεραν ότι θα φροντίσουν να βοηθήσουν τον Δήμο Φλώρινας στα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζει και κυρίως, στην ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης Φλώρινας και Μελίτης και στη στελέχωση του Νοσοκομείου Φλώρινας με ιατρικό προσωπικό.
Πριν την ολοκλήρωση των επισκέψεών τους, οι κ.κ. Βουλευτές συναντήθηκαν με τα προεδρεία του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας  και συγκεκριμένα, με τους  κ.κ. Σάββα Σαπαλίδη και Θωμά Ταλλίδη από το Επιμελητήριο και τον κ. Κώστα Σιάκο από το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας. Οι εκπρόσωποι των προεδρείων παρείχαν από κοινού πληροφορίες σχετικά με την ανεργία που μαστίζει την Π.Ε. Φλώρινας, την υπολειτουργία των επιχειρήσεων, τη μείωση των θέσεων εργασίας, τις μετακινήσεις για αγορές στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την απώλεια εσόδων από την ελληνική οικονομία, αλλά και για τις δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρήσεων στην περιοχή.
Η επίσκεψη του κλιμακίου των βουλευτών ολοκληρώθηκε με τη συνέντευξη τύπου, όπου στην έναρξη αυτής, ο κ. Κουμουτσάκος είπε:
«Σας ευχαριστώ όλους που βρίσκεστε σήμερα μαζί μας, όπως και για την υποδοχή όλων όσων συναντήσαμε, του Δημάρχου Φλώρινας, του Προέδρου του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου, του Μητροπολίτη, των επιχειρηματιών και των υπολοίπων φορέων, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί μας τις εντυπώσεις που αποκομίσαμε και με τις οποίες θα φύγουμε, μετά από αυτή τη σύντομη αλλά ουσιαστική επίσκεψη.
Ξέραμε, όταν ερχόμασταν εδώ, ότι επισκεπτόμασταν μια περιοχή σύνορο της πατρίδας μας, ότι επισκεπτόμασταν την ελληνική μεθόριο, με ότι αυτό σημαίνει συναισθηματικά, εθνικά αλλά και οικονομικά. Η σημειολογία λοιπόν, αυτής της επίσκεψης είναι έντονη και δείχνει το ενδιαφέρον του Προέδρου του κόμματος, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και συνολικά της Νέας Δημοκρατίας ως παράταξης, να έχει μια συνολική εικόνα από κάθε περιοχή της πατρίδας. Κλιμάκια σαν το δικό μας, επισκέπτονται αυτές τις μέρες, ενόψει και της ομιλίας του Προέδρου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 16 Σεπτεμβρίου, όλη τη Μακεδονία, ακριβώς για να επικοινωνήσουμε με την κοινωνία, με τις παραγωγικές δυνάμεις, με τη νεολαία, ότι γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Και αυτό γιατί επιδιώκουμε η παρουσία της ΝΔ στην περιοχή, με αποκορύφωμα την ομιλία του Προέδρου στη ΔΕΘ, να είναι ουσιαστική, να είναι στο πεδίο δράσης και όχι με λόγια.
Επισκεπτόμαστε μια απομακρυσμένη, αλλά όχι απόμακρη, όσον αφορά στους ανθρώπους της περιοχή· μια απομακρυσμένη, αλλά όχι ξεχασμένη από τη ΝΔ περιοχή. Σκοπός μας ήτανε να ακούσουμε πολύ και να μιλήσουμε λίγο και να δεσμευτούμε για πράγματα, τα οποία μπορούμε να κάνουμε και θα κάνουμε.
Είχαμε την ευκαιρία, λοιπόν  και να δεσμευτούμε σε μια σειρά πραγμάτων, που κυρίως έχουν να κάνουν με την επιτάχυνση υποθέσεων, που εδώ και καιρό χρονοτριβούν και, ενώ έχουν μπει στη γραμμή της υλοποίησης, μένουν μετέωρες και δεν βλέπουμε φως στο τούνελ. Μια τέτοια υπόθεση είναι παραδείγματος χάρη η υπόθεση του Νοσοκομείου, η οποία πρέπει να τρέξει πολύ πιο γρήγορα, καθώς αφορά τον κάθε ένα από εσάς. Πρέπει, επίσης, να δούμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες, που υπάρχουν ήδη από ανθρώπους που πονάνε την περιοχή και θέλουν μια μικρή βοήθεια για να αρχίσουν να φέρνουν τα μικρά αποτελέσματα.
Συναντήσαμε ικανούς ανθρώπους, πετυχημένους ανθρώπους, ανθρώπους που μοχθούν και αυτό κάνει την υποχρέωσή μας μεγαλύτερη, να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο. Αλλά μαζί με τις πολλές δυνατότητες της περιοχής στον τουρισμό, στη μεταποίηση, στην πρωτογενή παραγωγή, στην ενέργεια είδαμε και τα πολλά προβλήματά της. Είδαμε τα αδικαιολόγητα ψηλά ποσοστά της ανεργίας, είδαμε τις εκκρεμότητες της ΔΕΗ και της ενέργειας, το πρόβλημα που έχει υποστεί μια ολόκληρη περιοχή μετά την κατολίσθηση του ορυχείου κοντά στο Αμύνταιο. Είδαμε τι προοπτικές που δεν αξιοποιούνται.
Όλα αυτά, τα παίρνουμε μαζί μας και θα στηρίζουμε σε όποιες δράσεις χρειάζεται και σε ό,τι μας αναλογεί ως αξιωματική αντιπολίτευση, τα μικρά βήματα προόδου τα οποία θα επιβεβαιώσουν ότι φεύγουμε με τη Φλώρινα στην καρδιά μας, ότι η ΝΔ λέει πράγματα και μπορεί να τα κάνει και, τέλος, επιθυμούμε να είναι και ένα δείγμα γραφής για το τι μπορούμε να κάνουμε, όταν με το καλό η ανάξια κυβέρνηση που κυβερνά τον τόπο τα τελευταία δυόμιση χρόνια θα έχει αποχωρήσει και η δική μας κυβέρνηση θα αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας σε μια κατάσταση που απαιτεί από όλους μας μια κοινή προσπάθεια και πολλή δουλειά. Αυτό είναι το πλαίσιο που ορίζει τη σημερινή μας επίσκεψη, αυτά που είδαμε και αυτά που παίρνουμε μαζί μας.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι δεν ξεχνάμε την εθνική βαρύτητα της περιοχής».
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τους βουλευτές, στις οποίες δόθηκαν ενδιαφέρουσες απαντήσεις.
ΝΟΔΕ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου