Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά



Κάθε σχολική χρονιά είναι ένα νέο ξεκίνημα, ένα καινούργιο και μεγάλο ταξίδι εμπειριών και μάθησης, με συνεπιβάτες τους συμμαθητές και συνοδοιπόρους δασκάλους και γονείς. 
Επιτρέψτε μου ως εκπαιδευτικός, γνωρίζοντας την πραγματικότητα της σχολικής αίθουσας, να σας ευχηθώ να τη μετατρέψετε σε μια όαση, ένα χώρο χαράς, ζωντάνιας και δημιουργίας, όπου κανείς δεν περισσεύει και όλοι είμαστε μια ομάδα.
Με την ιδιότητα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας θέλω να σας μεταφέρω τις ευχές όλων των συναδέλφων μου και την προτροπή με κέφι και μεράκι να αρπάξετε την ευκαιρία για γνώση που αποτελεί το μεγαλύτερο εφόδιο για τη ζωή σας. 
Δική μας υποχρέωση είναι να συμβάλλουμε στο μέτρο που μπορούμε σε μια οργανωμένη και αποτελεσματική εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία θα αντιμετωπίζει με σεβασμό την εκπαιδευτική κοινότητα και θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες για μόρφωση και κοινωνική συμμετοχή.
Εύχομαι σε όλους καλό ξεκίνημα, με δύναμη, όραμα και προσήλωση στους στόχους ζωής. 
Καλή σχολική χρονιά.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
Φώτιος Κεχαγιάς



Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων μια καλή και παραγωγική σχολική χρονιά!
Η σημερινή μέρα αποτελεί για σας ένα νέο ξεκίνημα, γεμάτο στόχους, όνειρα και προσδοκίες. Είναι η αφετηρία ενός ταξιδιού στον συναρπαστικό μα και δύσκολο και απαιτητικό κόσμο της γνώσης. Φροντίστε να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σας και να οπλιστείτε με τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.
Θα ήθελα επίσης να απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, με την ελπίδα η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και να φέρει στη Φλώρινα πολλές νέες επιτυχίες.
Ως περιφερειακή αρχή, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να δημιουργήσουμε το πλαίσιο εκείνο που θα επιτρέψει στα παιδιά και τους καθηγητές να παραμείνουν προσηλωμένοι στο έργο τους. 
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
Καλή δύναμη και καλή πρόοδο σε όλους!
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας

Στέφανος Μπίρος

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές. 
Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.
Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, στις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων μας, να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου να κατορθώσουν με την καθοδήγηση των δασκάλων και των καθηγητών τους, με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στη ζωή τους. 
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στη δύσκολη αλλά συναρπαστική πορεία των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Μια πορεία, η οποία παρόλο που γίνεται σε μια εποχή πολύ δύσκολη, είναι σίγουρο ότι θα σας αναδείξει στο τέλος νικητές. 
Παράλληλα, απευθύνω και τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική. Πολλές φορές οι διδάσκοντες καλούνται να υλοποιήσουν το έργο τους μέσα σε ελλείψεις και αντιξοότητες, όμως καταφέρνουν να προικίσουν τα παιδιά μας με το αγαθό της γνώσης.
Στους γονείς των μαθητών θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και να έχουν κουράγιο στον δύσκολο δρόμο των παιδιών τους.
Η Παιδεία αποτελεί ύψιστο αγαθό λειτουργώντας ως αρωγός για την ανάπλαση της προσωπικότητας αλλά και την εξέλιξης της κοινωνίας. Είναι υποχρέωση μας, να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου οι νέες γενιές να αποκτήσουν εκείνη την παιδεία και τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στην διαμόρφωση ελεύθερης σκέψης αλλά και στην απόκτηση αξιών και δημοκρατικής συνείδησης.   
Ο Δήμος Φλώρινας, με τα όσα  μέσα διαθέτει βρίσκεται, δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα πράξει τα μέγιστα προκειμένου να υποστηρίξει μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία και αυτή τη σχολική χρονιά. Κοινός μας στόχος άλλωστε είναι να δώσουμε στα παιδιά όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.
Είμαι πάντα κοντά σας !
Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!
Γιάννης Βοσκόπουλος
Δήμαρχος Φλώρινας


Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς  σας εύχομαι μια δημιουργική χρονιά. Η  μέρα  αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας ελπιδοφόρας αρχής. Ένας νέος κύκλος ζωής αρχίζει γεμάτος όνειρα, αξίες, μόρφωση και δημιουργία.
Στο νέο ξεκίνημα των μαθητών, οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθειά τους. Μια ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό που απαιτεί επιμονή, διαρκή αγώνα, κόπους και πολλές θυσίες.
Απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική και στους  γονείς των μαθητών θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και να έχουν κουράγιο στο δύσκολο δρόμο των παιδιών τους.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ


Εύχομαι  και φέτος το σχολείο  ως ο σημαντικότερος  φορέας μάθησης και κοινωνικοποίησης  να εξασφαλίσει  στους μαθητές όλων των βαθμίδων ουσιαστική γνώση και πολύπλευρη παιδεία.
Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε όπως πάντα κοντά  στα ζητήματα που απασχολούν  τους μαθητές  και  σε συνεχή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων  με σκοπό  τη βελτίωση των συνθηκών και την επίλυση προβλημάτων.
Τέλος εύχομαι καλή πρόοδο σε όλους, καλό ξεκίνημα ιδιαίτερα στους πρωτοετείς μικρούς μαθητές  με την ελπίδα ότι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών θα μετουσιώσουν  τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν  προς όφελος των προσωπικών τους  δυνατοτήτων και του τόπου μας.            
Κώστας Θεοδωρίδης
Δήμαρχος Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου