Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Αθώα η πολιτική, ένοχα τα πρόσωπα; Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο της πόλης μας

Τις τελευταίες μέρες μια πλειάδα ανακοινώσεων και καταγγελιών έχουν πλημμυρίσει το Δημόσιο βίο της πόλης. Κεντρικό ζήτημα η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, η αντικατάσταση του Διοικητή, καθώς και οι δημόσιες παρεμβάσεις των εμπλεκομένων.


Σε ποια βάση διεξάγεται η σύγκρουση;
Είναι πράγματι εντυπωσιακό πως μέσα σε όλα τα ετερόκλητα πυρά και αντιπαραθέσεις, ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΟΧΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ!!! Η Κυβερνητική πολιτική στην Υγεία, οι Μνημονιακές περικοπές, η υποχρηματοδότηση – εμπορευματοποίηση του ανώτερου των αγαθών, αυτού της ΥΓΕΙΑΣ! Δηλαδή αν ο Διοικητής ήταν κάποιος άλλος, ή αν κάποιοι γιατροί ήταν πιο συνεργάσιμοι... η Δημόσια Υγεία ΔΕΝ θα ήταν σε φθίνουσα πορεία; Η «φτώχεια φέρνει γκρίνια» λέει ο σοφός ελληνικός λαός! 

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν ευθύνες;
Πάντα είχαν και πάντα θα έχουν! Αλίμονο όμως αν δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τις γενικές – αντικειμενικές συνθήκες από τις συγκεκριμένες επιλογές των πρωταγωνιστών.
Οι απλοί άνθρωποι της πόλης βλέπουν μια διαμάχη δίχως αρχές, σε ένα ομιχλώδες τοπίο, μιας γνώσης της οποίας δεν είναι κάτοχοι! Και το χειρότερο, η ίδια η εξέλιξη της αντιπαράθεσης ΔΕΝ οδηγεί σε ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία το μόνο σίγουρο δεδομένο θα είναι η παραπέρα ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του Νοσοκομείου της πόλης μας. Υπάρχει όμως και μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!
Αν αξιοποιηθεί δημιουργικά η ανακίνηση του θέματος, ώστε να υπάρξει ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τους φορείς της πόλης στο Δημόσιο αγαθό/περιουσία. Αν «εισβάλει» η κοινή γνώμη της πόλης στην ουσία, πέρα και έξω από προσωπικές διαμάχες, εξασφαλίζοντας την ποιότητα και τις παροχές προς κάθε απλό άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Αυτό είναι το συγκεκριμένο καθήκον, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης, και σε αυτή την κατεύθυνση θα κριθούν πρόσωπα & προθέσεις.

Ανάπτυξη ιδιωτικών Κλινικών– μαρασμός πόλης
«Η φύση και η πολιτική απεχθάνονται το κενό»! Η κορυφαία αυτή φιλοσοφική παρατήρηση ήδη επιβεβαιώνεται στη μικρή μας πόλη. Σαν μανιτάρια ξεπηδούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, καλύπτοντας το κενό της Δημόσιας Υγείας, ρίχνοντας ξανά το κόστος στις πλάτες όλων μας. Πολύ περισσότερο η απαράδεκτη διαπίστωση «αν πάθεις κάτι πάρε το αμάξι και πήγαινε αλλού», μοιρολατρική υπόκλιση στην υπάρχουσα κατάσταση, ως απαράλλακτη και ανυπέβλητη.
Ως πρωτοβουλία πολιτών θα προβούμε ,στο βαθμό που μας αναλογεί, σε συγκεκριμένες κινήσεις, προωθώντας έμπρακτα το σκεπτικό όσων αναφέρθηκαν.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου