Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τοπικούς φορείς του νομού Φλώρινας

Λύσεις σε χρόνια προβλήματα του νομού Φλώρινας, και ειδικότερα της περιοχής των Πρεσπών, έδωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο χωριό Άγιος Γερμανός, όπου και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.
Ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος
στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να στηρίξει την τοπική κοινωνία σε μία σειρά από ζητήματα, οι λύσεις των οποίων μπορούν άμεσα να δρομολογηθούν. Και όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, η περιοχή μπορεί να έχει μεγάλα προβλήματα, αλλά έχει και τεράστιες ευκαιρίες.
Συγκεκριμένα:
Με απόφαση του Πρωθυπουργού, δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, περισσότερα από 70 χρόνια, κάτοικοι των Πρεσπών, και οι οποίοι δεν διαθέτουν τίτλους κυριότητας για τα σπίτια στα οποία διαμένουν, με αποτέλεσμα να πληρώνουν πρόστιμα ως «καταπατητές».
Θα προχωρήσει η υλοποίηση του κάθετου οδικού άξονα Φλώρινας – Κοζάνης.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα αρδευτικά έργα στις Πρέσπες, την Τριανταφυλλιά και τη Βεγορίτιδα, έργα πολύ σημαντικά για τους παραγωγούς και τους αγρότες.
Το νοσοκομείο της Φλώρινας θα ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό, ενώ θα μετατραπεί σε πολυδύναμο το μόνιμο ιατρείο στις Πρέσπες.
Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η απαλλοτρίωση του οικισμού Αναργύρων, που επλήγη από κατολίσθηση πριν λίγους μήνες, θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή
Τέλος, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ενεργή και ουσιαστική συνεργασία της περιφέρειας με τους δήμους.
Στη σύσκεψη, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, οι δήμαρχοι Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος, Αμύνταιου, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Γ.Γ. Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα, η οποία αναφερόμενη στο θέμα των κατοικιών επεσήμανε ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους διαμένουν σε αυτές τις κατοικίες να εξαγοράσουν τους τίτλους κυριότητας έναντι ανταλλάγματος. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου