Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η απάντηση του μονάρχη



Υπήρχε μια χώρα με καθεστώς μοναρχίας που μαστιζόταν από τις πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι, μια μέρα ο μονάρχης αποφάσισε να βάλει ένα οριστικό τέλος, κάλεσε έκτακτο συμβούλιο και είπε να καταθέσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Οι προτάσεις που ακούστηκαν ήταν
πολλές μα καμιά δεν του άρεσε, κύριοι τους είπε: Αυτά είμαι ημίμετρα και όχι σοβαρά μέτρα, «στην αδιαφορία απαντάς με τσεκούρι».
Τις επόμενες μέρες σε ένα πευκοδάσος σημειώθηκε μεγάλη φωτιά, ο μονάρχης έδωσε εντολή να φυλακιστούν όλοι οι κάτοικοι του κοντινότερου χωριού με την αιτιολογία ότι είναι ανίκανοι να προστατέψουν τον δασικό πλούτο της χώρας τους.
Μετά από λίγες μέρες σημειώθηκε μια δεύτερη φωτιά σε μια άλλη περιοχή, ακολούθησε η ίδια διαδικασία.
Οι εφημερίδες αστραπιαία μετέφεραν τα νέα, έτσι οι κάτοικοι των διπλανών χωριών που συνόρευαν με δάση συγκρότησαν εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης όπου περιπολούσαν όλο το εικοσιτετράωρο, καθάριζαν και δημιουργούσαν αντιπυρικές ζώνες.
Όσο κράτησε η μοναρχία του δεν σημειώθηκε καμία πυρκαγιά· οι εμπρησμοί ήταν παρελθόν, τα δάση έσφυζαν από πανίδα και χλωρίδα και οι άνθρωποι απολάμβαναν τον φυσικό πλούτο της χώρας τους.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου