Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Παύθηκε από τα καθήκοντα του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας

Ερωτηματικά προκαλεί η αιφνίδια παύση του κ. Νίκου Κοτοπούλη από τα καθήκοντα του διοικητή του Γ.Ν. Φλώρινας την οποία ανακοίνωσε χθες η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με το αιτιολογικό "τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο, σε σχέση με την ποιότητα των
παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και σαφείς ενδείξεις διοικητικής ανεπάρκειας".
Πρόκειται για τον πρώτο διοικητή νοσοκομείου, διορισμένο από την τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας , που αξιολογήθηκε, κρίθηκε και… απορρίφθηκε για τη θέση του επικεφαλής νοσηλευτικού ιδρύματος του ΕΣΥ.
Ο κ. Κοτοπούλης είχε συμπληρώσει στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας 14 μήνες. Το Μάιο του 2016 όταν έγινε η τοποθέτησή του έλαβε θερμά συγχαρητήρια ενώ η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας σε ανακοίνωσή της επισήμανε ότι "η επιλογή του κ Κοτοπούλη δικαιώνει προφανώς τη διαδικασία όπου ως βασικό κριτήριο πλέον δεν θεωρείται όπως το παρελθόν η κομματική ιδιότητα, αλλά τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, τα οποία υπερτερούσαν στην περίπτωση του κ Κοτοπούλη μεταξύ των επίσης αξιόλογων συνυποψήφιων του".
Ωστόσο, ο κ. Κοτοπούλης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, φαίνεται ότι δεν κατάφερε να ασκήσει διοίκηση κατά τρόπο που να βρίσκει σύμφωνη και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας
Το νοσοκομείο Φλώρινας βρίσκεται στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες. Οι ελλείψεις προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί.
Ο διοικητής υποστηρίζει ότι έχει καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για τη στελέχωση του νοσοκομείου με επικουρικούς γιατρούς και την ομαλοποίηση της λειτουργίας των κλινικών. Θεώρησε  σημαντικό ότι εξασφαλίστηκε πνευμονολόγος και θα λειτουργήσει το Πνευμονολογικό Ιατρείο. Την ίδια ώρα, όμως, ανακοίνωνε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής από 18 έως και 31 Ιουλίου. 
Προσωρινά και μέχρι το πέρας της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης, χρέη διοικητή του Γ.Ν. Φλώρινας θα ασκήσει διοικητής άλλου νοσοκομείου της 3ης ΥΠΕ, ο οποίος θα επιλεγεί σε συνεννόηση με της διοίκησή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου