Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Κάποιες παρατηρήσεις για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Ούτε λέξη για τη Δημόσια ΔΕΗ από τον Πρωθυπουργό
Όπως προβλέψαμε, ο Πρωθυπουργός ήρθε στην Κοζάνη να μας μιλήσει για τη μετά-ΔΕΗ εποχή. Γύρισε την πλάτη σε πολίτες-αυτοδιοικητικούς-εργαζομένους, και δεν είπε λέξη
για τον δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την οποία είχε αποκηρύξει ρητά και κατηγορηματικά το 2014. Αντί αυτού, ζήτησε από τον ΥΠΕΚΑ Γ. Σταθάκη να επαναλάβει τις προθέσεις της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας.

Τίποτα το καινούριο από τη νέα δέσμευση Τσίπρα για φθηνό ρεύμα
Σαφείς ανακοινώσεις για το ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος που επρόκειτο σύμφωνα με διαρροές να εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, περίμεναν οι πολίτες και οι φορείς στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Κοίλα.
Ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά επανέλαβε μια προεκλογική του δέσμευση. Τα δυόμιση χρόνια της θητείας του, δεν προχώρησε καθόλου το θέμα σε νομοτεχνικό επίπεδο. Ίσα ίσα, θεωρείται από κάποιους, πως ο Πρωθυπουργός εκτέθηκε με το να μην έχει τίποτα συγκεκριμένο να ανακοινώσει στο αναπτυξιακό συνέδριο. Αντί αυτού, είπε πως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ψάχνουν ακόμα τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου.
Υπενθυμίζουμε πως διάφοροι τεχνοκράτες στο παρελθόν, έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την εφαρμοσιμότητα του μέτρου, καθώς από τη μία φαίνεται να σκοντάφτει σε ζητήματα που άπτονται της επιτροπής ανταγωνισμού, αλλά και ζητήματα που αφορούν το ποιος θα επωμιστεί το δημοσιονομικό κόστος της ελάφρυνσης.

Η στάση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Σχόλια προκάλεσε και η στάση της ηγεσίας των εργαζομένων της ΔΕΗ, έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού. Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν εξαιρετικά άτονη δεδομένων των ζητημάτων που διακυβεύονται. Επίσης, τράβηξε για άλλη μια φορά τα βλέμματα η διφορούμενη στάση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ. Ο Γιώργος Αδαμίδης, τη μία στιγμή έβγαινε έξω και φώναζε με τη ντουντούκα, και την άλλη ήταν προνομιακός συνομιλητής του Περιφερειάρχη και του Πρωθυπουργού στις κλειστές συσκέψεις.
Πηγή: e-ptolemeos.gr 

1 σχόλιο: