Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Κάλεσμα για την απεργία στο εμπόριο στις 16 Ιούλη!

Όλες και όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 16 Ιούλη!
Το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και  Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας  καλεί όλους τους
εργαζόμενους του κλάδου του εμπορίου, να δώσουν αγωνιστική-απεργιακή απάντηση στις 16 Ιούλη, για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας.
Η απεργία στις 16 Ιούλη, είναι μάχη που πρέπει να φέρει στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων, την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας. Σε αυτή τη μάχη τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο, θα πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων.  Σε κάθε μεγαλοκατάστημα και εμπορομάγαζο, πρέπει να δυναμώσει η ενημέρωση για τις εξελίξεις, να φτάσει η ανακοίνωση για την απεργία στους εργαζόμενους, στους χώρους δουλειάς. 
Η απεργία είναι σκληρή μάχη με την εργοδοσία. Ήδη σε αρκετές πόλεις της χώρας μεγάλοι όμιλοι και αλυσίδες επιχειρούν να κατοχυρώσουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αυτούς έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εκεί θα πρέπει να βαρέσουν όλα τα σφυριά των σωματείων. Να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για απεργία με απεργούς και όχι φιέστες και μάχες της εικόνας, με εμποροϋπάλληλους ιδιαίτερα από τα μεγάλα σουπερ μάρκετ, τα εμπορικά κέντρα και τις μεγάλες αλυσίδες, που συνειδητά θα δηλώσουν απεργία και θα συγκρουστούν με τα σχέδια της εργοδοσίας, με τις απειλές και τους εκβιασμούς.
Το συνεχές ξήλωμα της Κυριακής αργίας ως τη σημερινή κατάργηση της, έρχεται να υλοποιήσει τις πάγιες αξιώσεις των μονοπωλίων για ολοσχερείς ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για "ευελιξία" στις εργασιακές σχέσεις, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, συνοδευόμενα τα παραπάνω με τους άθλιους μισθούς των 200 και 300 ευρώ. 
Η Κυριακή αργία αποτελεί μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργηση της θα επιφέρει πολλαπλά χτυπήματα όχι μόνο στη ζωή των εργαζομένων στο εμπόριο αλλά συνολικά της εργατικής οικογένειας, καθώς αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή τους. Μπαίνουν επιπλέον εμπόδια στη μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις γυναίκες που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία στον κλάδο, τη νεολαία που μαθαίνει να δουλεύει από νωρίς χωρίς δικαιώματα, σε συνθήκες εντατικοποίησης και ελαστικότητας.
Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά και όσους εργάζονται σε κλάδους που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με αυτόν. Πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους, θα προκληθεί ντόμινο σε κλάδους που ως σήμερα έχουν κατοχυρωμένο το πενθήμερο, την αργία της Κυριακής. Για αυτό το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας αφορά όλους τους εργαζόμενους, πρέπει να αποτελέσει φωνή ακόμα και για κλάδους που σήμερα έχει ουσιαστικά καταργηθεί.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους αυτοαπασχολούμενους που παραμερίζουν τις ηγεσίες τους στην ΕΣΕΕ και στη ΓΣΕΒΕΕ προτάσσοντας το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, που στενάζουν κάτω από την πολιτική των μονοπωλίων, που βλέπουν να δυναμώνει η θηλιά γύρω τους με τα ατελείωτα χρέη, τη φοροληστεία, τα λουκέτα! 
Διεκδικούμε:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, την Κυριακή αργία.
  • Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου