Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Η μόδα.. της καρέκλας!!

Ο όρος «αριστερά» έχει τις ρίζες του στη Γαλλική Επανάσταση και στον τρόπο που κάθονταν οι παρατάξεις στη γενική συνέλευση. Έτσι λοιπόν στην αριστερή πλευρά κάθονταν οι υποστηρικτές της επανάστασης. Αργότερα, ο όρος χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει μια σειρά
κινημάτων και ρευμάτων. Τα τελευταία χρόνια περιέγραφε την επικράτηση μιας κοινωνίας στην οποία θα παρέχονται στον καθένα ίσες οικονομικές και κοινωνικές δυνατότητες και στην οποία κανείς δεν θα είχε υπερβολικό πλούτο ή δύναμη έναντι των άλλων.
Τα 3 τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται στην Ελλάδα για να περιγράψει ένα συνονθύλευμα ανθρώπων με εξουσία που έχουν στόχο να μεγαλώσουν τους  τραπεζικούς  λογαριασμούς τους κατά αρκετά ευρώ, να απολαύσουν τα προνόμια των αξιωμάτων τους και να εισπράξουν  την αντίστοιχη προβολή λόγω της αφάνειας και των φιλοδοξιών τους.
Διαβάζοντας ξανά και ξανά το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης καταλαβαίνεις εύκολα για το μέγεθος της παραπλάνησης του Ελληνικού λαού. Βλέποντας τις δηλώσεις όλων αυτών που ευθύνονται για την κατρακύλα της οικονομίας, καταλαβαίνεις τα μεγάλα ψέματα. Η ιστορία δεν θα ξεχάσει όλους τους Βουλευτές της συγκυβέρνησης συριζα-ανελ που με κροκοδείλια δάκρυα τόνιζαν συνεχώς την άρνησή τους σε ψήφιση νέων μέτρων που θα έπλητταν το ελληνικό νοικοκυριό. 
Με τον αμοραλισμό τους, η Ελλάδα έχασε δυόμιση χρόνια και χρεώθηκε δυο αχρείαστα μνημόνια, φτωχοποιώντας τους Έλληνες και γονατίζοντας την οικονομία. Δέσμευσαν τη χώρα και αποδέχθηκαν όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, ακόμη και τις πιο παράλογες, όπως τη μείωση της σύνταξης του παππού και της γιαγιάς που εργάστηκαν σκληρά γι’ αυτή. Αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου του νέου των 500 ευρώ που καθημερινά δίνει τη δική του μάχη επιβίωσης βλέποντας τα πτυχία του στις κορνίζες.
Η μόδα της καρέκλας πρέπει κάπου εδώ να τελειώσει. Το ύφασμα έχει φθαρεί και δεν αρκεί η αντικατάσταση του. Η αλλαγή πρέπει να είναι ριζική και άμεση. Δεν χωράνε πολιτικές που γυρίζουν τη χώρα πίσω. Η λύση ακούει στους νέους ανθρώπους με όραμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον Ελληνικό λαό. Πολίτες που πραγματικά ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο για όλους. Ανθρώπους που έχουν δουλέψει και γνωρίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας. 
Ας αλλάξουμε τη μόδα!!
Δημήτρης Ιωαννίδης
Γεωπόνος ΑΠΘ – Εδαφολόγος MSc
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ

1 σχόλιο:

  1. Συμπέρασμα αντι Σχόλιου

    Αριστερές Καρέκλες vs Δεξιά Τζάκια

    Τελικά είναι μεγάλο το απύθμενο χάσμα γενεών αλλα και...μυαλού στους σημερινούς ενθουσιώδεις νεους χωρίς βέβαια πολύχρονη εμπειρία στην ζωή, στην εργασία , παραγωγική διαδικασία....Τόσο μεγάλο όσο το ρήγμα των Αγίων ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ του Αμυνταίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή