Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Θεατρική Παράσταση από το Παιδικό Τμήμα της Λέσχης Πολιτισμού: "Χάσμα Γενεών"

Το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας παρουσιάζει την θεατρική παράσταση “Χάσμα Γενεών”, μια σπαρταριστή κωμωδία βασισμένη σε κείμενο αγνώστου συγγραφέα. Ένα κρεοπωλείο που περνά από γενιά σε γενιά, ξετυλίγει μπροστά μας τον καμβά της ελληνικής κοινωνίας από το 1930 μέχρι σήμερα, μέσα από πέντε διαφορετικές οικογενειακές ιστορίες. 
Από την εποχή της καντάδας, μέχρι την
σημερινή εικονική πραγματικότητα των μέσων μαζικής δικτύωσης η προβληματική έγγυται στην επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών και στην σχέση όλων με το χρήμα. Το παιχνίδι-διάλογος  μεταξύ των θεατρικών ρόλων και των ρόλων που ο καθένας μας καλείται να παίξει από την στιγμή που γεννιέται μέσα στο πλαίσιο μιας κοινωνίας είναι προφανές, ενώ οι σχέσεις αποστασιοποίησης και αποξένωσης μεταξύ των ατόμων συνεχώς μεγενθύνονται όσο τα χρόνια περνούν. Η παράσταση έχει σαν φόντο την μουσική, που άρρηκτα δεμένη με την εκάστοτε εποχή της αντικατοπτρίζει την κοινωνία την οποία εκπροσωπεί. Μέσα από το έργο μελετήσαμε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων από το '30 μέχρι σήμερα και τις συνήθειές τους επισημαίνοντας τις διαφορές, αλλά και τις ομοιότητες με πρώτη και κύρια την ανησυχία του Έλληνα γονιού για την εξέλιξη του παιδιού του, αλλά και τις αλλαγές που υφίστανται ως προς τις αντιλήψεις σχετικά με τον θεσμό του γάμου. Κοινός παρονομαστής σε όλα: Το όνειρο...
Η παράσταση αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση του σύγχρονου θεάτρου, καθώς οι μικροί ταλαντούχοι ηθοποιοί υποδύονται αρκετούς ρόλους, αλλάζοντας τον χαρακτήρα που υποδύονται, μπροστά στα μάτια των θεατών. Πώς; Αυτό θα το δείτε πάνω στην σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, το Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 19:00!  


Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου