Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ο ΑΣΕΠΑ στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων

Η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αμυνταίου και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, κα Διαμάντω Κρητικού, συμμετείχε στη συνεδρίαση που
πραγματοποίησε την Πέμπτη 08 Ιουνίου 2017, στη Λάρισα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. 
Στη συνεδρίαση αναφέρθηκαν τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό χώρο και οδηγούν πλέον τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε πολύ μεγάλα αδιέξοδα.  Τα δεδομένα πλέον αλλάζουν καθημερινά και πριν ουσιαστικά εφαρμοστούν οι νόμοι που ψηφίζονται, τροποποιούνται, αλλοιώνονται και αυτό γίνεται πάντα σε βάρος των παραγωγών που τους είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβουν και να εφαρμόσουν τις αλλαγές που συντελούνται. 
Ειδικότερα, τη συνεδρίαση απασχόλησε η μείωση των τιμών στο γάλα και γενικότερα στα προϊόντα ζωικής παραγωγής, το τέλος άρδευσης για το πότισμα των καλλιεργειών και τέλος, η λειτουργία του ασφαλιστικού οργανισμού της αγροτικής παραγωγής. Ο ΕΛΓΑ σε δύσκολες χρονιές στήριζε τους παραγωγούς με δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Οι εκτιμήσεις των ζημιών δεν γίνονται στην ώρα τους, τα πορίσματα στο τέλος είναι μηδενικά και οι αγρότες δεν μπορούν ούτε ενστάσεις να υποβάλλουν, γιατί στα πορίσματα που παίρνουν, αναφέρονται οι ζημίες που έχουν γίνει κατ’ ελάχιστο ένα χρόνο πριν. 
Τα προβλήματα πλέον είναι μεγάλα και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν ούτε οι καλύτερες αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων συνεχίζοντας τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις, καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας, σε διαρκή διαμαρτυρία αναδεικνύοντας  τα τεράστια προβλήματα που έχει η κάθε περιοχή αλλά και ο αγροτικός τομέας γενικότερα. 
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ:
ΤΑ "ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
"Σε ένα χωριό ζούσε ένας αγρότης μαζί με την γυναίκα και τα 4 παιδιά του σε μια κάμαρα όλη και όλη. Μια μέρα πέρασε ο Πρόεδρος του χωριού από το σπίτι του και ο κακομοίρης αγρότης του παραπονέθηκε ότι δεν μπορούσαν να ζουν τόσα πολλά άτομα σε μια κάμαρα και του ζήτησε να τον βοηθήσει να μεγαλώσει το σπίτι του. Ο Πρόεδρος τον ρώτησε αν έχει αγελάδα και αφού πήρε καταφατική απάντηση από τον αγρότη, τότε του είπε να βάλει την αγελάδα μέσα στο δωμάτιο να ζει μαζί τους, ο αγρότης διαμαρτυρήθηκε αλλά σκέφτηκε πως ο Πρόεδρος κάτι θα ξέρει καλύτερα και έτσι έβαλε την αγελάδα στο δωμάτιο. 
Ο Πρόεδρος πέρασε μετά από λίγες ημέρες και τον ρώτησε πως είναι η κατάσταση, ο αγρότης απάντησε ότι είναι δραματική αφού δεν χωρούσε η οικογένεια του στο δωμάτιο και με την αγελάδα να μένει μαζί τους η κατάσταση χειροτέρεψε. Τότε ο Πρόεδρος του ζήτησε να βάλει και το άλογο του στο δωμάτιο και ο αγρότης υπάκουσε. Μετά από λίγες ημέρες του ζήτησε να βάλει και την κατσίκα στο δωμάτιο, ο αγρότης υπάκουσε ξανά. Ο Πρόεδρος τον επισκέφτηκε μετά από λίγες ημέρες και τον ρώτησε πως τα περνάνε τώρα στο σπίτι και ο αγρότης σχεδόν κλαίγοντας του είπε ότι δεν μπορούν να ζήσουν άλλο στο σπίτι με τα ζώα μέσα. Ο Πρόεδρος τότε του είπε να βγάλει την αγελάδα από το δωμάτιο και έφυγε. Μετά από 2 ημέρες ο αγρότης έτρεξε στον Πρόεδρο και άρχισε να τον ευχαριστεί με δάκρυα χαράς και του είπε:
- Μας έσωσες Πρόεδρε, τώρα που βγήκε η αγελάδα από το δωμάτιο επιτέλους ζούμε σαν άνθρωποι, έχουμε πολύ χώρο!!!
Αυτά ακριβώς είναι τα περίφημα "αντίμετρα" της κυβέρνησης, ίδια ακριβώς με τα περίφημα "ισοδύναμα" που θα έπαιρνε υπέρ των αγροτών προεκλογικά. Αφού μας παίρνει 10 από την τσέπη, μας δίνει 1 πίσω και αυτό κουτσουρεμένο και ζητάει να είμαστε και ικανοποιημένοι. Εμείς δεν είμαστε σαν τον κακομοίρη αγρότη της ιστορίας μας, δεν είμαστε ικανοποιημένοι και ευγνώμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου