Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Βράβευση του «Ομίλου Δημιουργικής Γραφής Σεναρίου» του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στους Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 τα μέλη του «Ομίλου Δημιουργικής Γραφής Σεναρίου» του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, συνοδευόμενα από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό, Κυριακή Αμαραντίδου, και τους γονείς τους, πήραν μέρος στους Θεατρικούς Μαθητικούς
Αγώνες «ακτίς ονείρου 2017». Οι 18 μαθητές και μαθήτριες ανέβασαν τη θεατρική παράσταση «Σήμερα γάμος γίνεται…», σε σενάριο που έγραψαν οι ίδιοι, βασιζόμενοι σε μια ιδέα του Νίκου Ταμάσιου. Πρόκειται για παρωδία του πασίγνωστου σεξπηρικού έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», το οποίο όμως διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί κατά τη δεκαετία του ’50.
Οι Θεατρικοί Μαθητικοί Αγώνες, που έχουν ζωή 17 χρόνων, διοργανώνονται από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης με την άδεια και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ24/270/43358/Δ1/11-03-2016/ΔΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε./Υ.Π.Ε.Θ.), σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για μία γιορτή του Θεάτρου και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ από τις 23 μέχρι τις 28 Μαΐου 2017.Στους Αγώνες πήραν μέρος 31 θεατρικές ομάδες με 630 μικρούς «ηθοποιούς». Την τελευταία ημέρα στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ (στην πλατεία Αριστοτέλους)η γιορτή έκλεισε με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων και των επαίνων.
Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από κριτικό θεάτρου, θεατρολόγους, ηθοποιούς, δημοσιογράφους και  εκπαιδευτικούς, αξιολόγησε τα έργα και απένειμε στην ομάδα του Ομίλου το «Βραβείο Δημιουργικής Γραφής».

Θερμές ευχαριστίες στους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας: την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Τσέκαρη και τον εργολάβο κ. Βασίλη Βέλλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου