Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

«Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται»

Όπως είναι γνωστό, η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα, που αφορά στα μουσεία ή στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το 2017, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα
«Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». Τα μουσεία μπορούν να συμβάλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας.
 Φέτος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας θα υποδεχτεί μαθητές των Δημοτικών σχολείων του νομού στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις της Τ.Κ Βαλτονέρων στις 18 και 19 Μαΐου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη Νεολιθική Εποχή μέσα από τις ανασκαφές και τους οικισμούς που αποκαλύφθηκαν στην περιοχή του Αμυνταίου κατά την περίοδο αυτή. Συγκεκριμένα θα δουν από κοντά εργαλεία και αγγεία καθημερινής χρήσης από τον νεολιθικό οικισμό Ανάργυροι VIIc  που χρονολογείται από το 4.700 π.Χ, θα μάθουν πώς ήταν φτιαγμένα τα σπίτια και ποιες ήταν οι ασχολίες και οι συνήθειες των ανθρώπων αυτής της εποχής. Επίσης, θα δουν πώς συγκεντρώνονται τα ευρήματα από την ανασκαφή στις αποθήκες, πώς καθαρίζονται, ταξινομούνται και συντηρούνται.
Δήλωση συμμετοχής: Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, τηλ. 2385028206
Yπεύθυνη αρχαιολόγος: Λιάνα Γκέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου