Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Επιστολή των αστυνομικών Φλώρινας για το νέο μισθολόγιο

ΠΡΟΣ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Συνάδελφοι,
Μετά την  ψήφιση του, επαχθούς δυστυχώς για όλους μας, νέου ειδικού μισθολογίου από την κυβερνητική πλειοψηφία, θα θέλαμε να σταθούμε σε δύο συγκεκριμένα σημεία αυτού, στα οποία φρονούμε πως θα πρέπει να δοθεί
ιδιαίτερη βαρύτητα από την Ομοσπονδία μας το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για διόρθωση αυτών των στρεβλώσεων.
Πρώτον, η ύπαρξη της 3ης μισθολογικής κατηγορίας που αφορά τους συναδέλφους που προέρχονται από Συνοριακούς Φύλακες ή Ειδικούς Φρουρούς είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταργηθεί. Δεν είναι δυνατόν οι Αστυνομικοί να διαχωρίζονται μισθολογικά με μόνο κριτήριο τον τρόπο εισαγωγής τους στο σώμα. Πως είναι δυνατόν να συνυπάρξουν αρμονικά στην διάρκεια της υπηρεσίας τους, ομοιόβαθμοι Αστυνομικοί που κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά και με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας, όταν θα αμείβονται με διαφορετικό τρόπο; Η διάταξη αυτή εξυπηρετεί αποκλειστικά το ¨διαίρει και βασίλευε¨ και ίσως κάποιους ¨συνδικαλιστές¨ που επενδύουν στον διαχωρισμό για την επιβίωσή τους. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το επιτρέψουμε αυτό.
Δεύτερον, στο εν λόγω μισθολόγιο προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου και στους υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά μόνο σε ορισμένες Διευθύνσεις Αστυνομίας (Έβρος, νησιά ανατολικού Αιγαίου), και όχι σε όλες τις παραμεθόριες Διευθύνσεις όπως επιτάσσει η κοινή λογική. Αυτό θεωρούμε ότι αποτελεί μεγάλη αδικία σε βάρος όλων των υπολοίπων που υπηρετούν στην παραμεθόριο. Συγκεκριμένα η Φλώρινα, συνορεύει με δύο χώρες υψηλού κινδύνου (Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ.) και μια ματιά στα στατιστικά και τις ανακοινώσεις του Αρχηγείου αρκεί για να διαπιστώσει ο καθένας το μέγεθος του διασυνοριακού εγκλήματος που αντιμετωπίζει η Αστυνομία στην περιοχή μας, (ναρκωτικά, παράνομη μετανάστευση, διεθνή εντάλματα σύλληψης, λαθραία τσιγάρα κ.τ.λ.). 
Οι συλλήψεις που σχετίζονται με το διασυνοριακό έγκλημα είναι καθημερινό φαινόμενο και αυτό οφείλεται στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν οι συνάδελφοι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ενεργώντας πάντα με αυταπάρνηση και συναίσθηση καθήκοντος. Μάλιστα στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Φλώρινα ο κ. Αρχηγός, αφού εξήρε το έργο των Αστυνομικών, τόνισε πως εμείς εδώ φυλάμε ¨Αστυνομικές Θερμοπύλες¨. Είναι πια καιρός, και ίσως τώρα είναι  η ευκαιρία, να αναγνωριστεί και εμπράκτως από την Πολιτεία η προσφορά του Ακρίτα Έλληνα Αστυνομικού.       
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                             ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης                     ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου