Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Έκθεση φωτογραφίας: " Ίχνη αρχαίου πολιτισμού στο φυσικό τοπίο των Πετρών"

Η Εφορεία  Αρχαιοτήτων Φλώρινας  σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας και το Παράρτημα Αμυνταίου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας των εκπαιδευομένων  του σχολείου με θέμα: «ΙΧΝΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΩΝ» που θα πραγματοποιηθεί:


στην Αίθουσα Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «ο Αριστοτέλης»
και θα διαρκέσει από 30 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2017 
Εγκαίνια: Τρίτη 30 Μαΐου 2017, ώρα 18.00

και στο Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου
και θα διαρκέσει από 8  έως 14 Ιουνίου 2017 
Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, ώρα 18.00.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Πετρών με τη συνεργασία της αρχαιολόγου κ. Ελπινίκης Ναούμ και με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευομένων του σχολείου  στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Στόχος ήταν  η γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής των Πετρών, η συνειδητοποίηση της στενής σχέσης πολιτισμού και περιβάλλοντος, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας, ανάδειξης και διάσωσης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μια βιωματική προσέγγιση. 
Η έκθεση είναι αποτέλεσμα ενός διαθεματικού σχεδίου δράσης με θέμα τον χώρο των Πετρών, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Κοινωνικού, του Γλωσσικού, του Πληροφορικού και του Αισθητικού Γραμματισμού. 
Ευχαριστούμε θερμά την αρχαιολόγο για την πολύτιμη συνεργασία, τον Δήμο Αμυνταίου για την ευγενική χορηγία και την παραχώρηση του Παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και τον ΦΣΦ «ο Αριστοτέλης» για την παραχώρηση της αίθουσας της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων.

Επιμέλεια έκθεσης: Αθηνά Γαρδάνη- Ελπινίκη Ναούμ
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αθηνά Γαρδάνη 
Επιστημονική καθοδήγηση: Ελπινίκη Ναούμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου