Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

Η Ένωση  Φιλολόγων Ν. Φλώρινας , σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Ν. Φλώρινας, πραγματοποιεί φέτος τον 1ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου όλων των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Φλώρινας, την  Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στο αμφιθέατρο  του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας. Ο διαγωνισμός θα
ξεκινήσει στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Τη διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και όσοι το επιθυμούν.
Έχουν δηλώσει συμμετοχή 63 μαθητές από διάφορα Γυμνάσια της Π.Ε. της Φλώρινας. Οι  μαθητές που θα συμμετέχουν θα διαγωνιστούν προφορικά στην ορθογραφία, την ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες επιλέγονται με κλήρωση από τράπεζα λέξεων από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο. Οι λέξεις έχουν επιλεγεί από όλα τα σχολικά βιβλία των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Οι απαντήσεις θα δίνονται σε ορισμένο χρόνο προφορικά και με αναγραφή της λέξης στον πίνακα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει διάφορα  επίπεδα δυσκολίας. Για την ανάδειξη των τριών νικητών θα συνυπολογιστεί η βαθμολογία όλων των επιπέδων. Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών της ΕΦΦ. 
Οι τρείς πρώτοι που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα λάβουν δώρα- έπαθλα από τον χώρο της ψηφιακής  τεχνολογίας, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής.  
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη για την ενθάρρυνση και την επιβράβευση των διαγωνιζομένων.  
Από τη μεριά μας ως ΕΦΦ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνεργάστηκαν και βοήθησαν στη διοργάνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου