Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τα ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι πριν λίγο καιρό ακούγαμε το ΣΥΡΙΖΑ να μας λέει πως δεν αποδέχονται κανένα μέτρο για μετά το 2018 και πως το θεωρούν αντισυνταγματική πράξη.
Αντιθέτως το μόνο που έχουμε δει, είναι τα μεγάλα ψέματα τους.

- Συμφώνησαν τη νομοθέτηση μέτρων για τα επόμενα χρόνια, δένοντας τα χέρια της οποιασδήποτε κυβέρνησης.
- Μειώσανε το αφορολόγητο όριο, ενώ μέχρι πρότινος μας λέγανε πώς δεν ήταν στον προγραμματισμό τους, από τις 8600 στις 5600 ευρώ.
- Συμφώνησαν στην μείωση συντάξεων και στα εργασιακά, ενώ μέχρι πρόσφατα «ούτε καν» θα το συζητούσανε.
- Μας λέγανε πως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα σε βάθος χρόνου δεν βγαίνουν και στο τέλος συμφώνησαν και σε αυτά.
- Μας λέγανε πως θα προστατέψουν το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις τις κόψανε και αυτές.
- Μας λέγανε πώς δεν θα αυξήσουν φόρους, μας υπερφορολογούνε όλους.
- Μας λέγανε πως δεν θα πουλήσουνε δημόσια περιουσία και την ξε-πουλάνε χωρίς καμία απολύτως προοπτική και μάλιστα έναντι εξευτελιστικής τιμής.
- Θα κάνανε τη χώρα φορολογικό παράδεισο, και κλείσανε χιλιάδες επιχειρήσεις. Πάνω από 90 επιχειρήσεις κάθε ημέρα που περνά, δυστυχώς βάζουν λουκέτο.
- Με δήθεν αντίμετρα, ρίχνουν στάχτες στα μάτια των Ελλήνων.
- Διώξανε ακόμη περισσότερους νέους, πολλοί εξ αυτών είναι επιστήμονες μάλιστα, προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.
- Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  όσοι ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό το βλέπουν καλά, έχουμε γίνει ρεζίλι και μας αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι πλέον, χειρότερα από τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες.
Ως νέος, επιστήμονας, επιχειρηματίας και άνθρωπος της αγοράς, καταλαβαίνω πολύ καλά πως το μέλλον της γενιάς μου και δυστυχώς εάν συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλλον των παιδιών μας θα υποθηκευθεί σε κάθε επίπεδο.
Το μόνο που δυστυχώς τους ενδιαφέρει είναι κάθε μήνα να παίρνουν τη Βουλευτική τους αποζημίωση, με αντάλλαγμα την ψήφιση οπουδήποτε μέτρου μόνο και μόνο για να μένουν στην εξουσία χωρίς να βλέπουν πως η κοινωνία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας είναι με οικονομικούς όρους, σε κωματώδη κατάσταση.
Για να πάρει εμπρός η οικονομία σε αυτή την κατάσταση που είναι, χρειάζεται να εμπλακούν άνθρωποι που να έχουν όραμα, να πιστεύουν στο ευρωπαϊκό αύριο της χώρας, μα κυρίως να νοιώθουν την κοινωνία και την αγορά, να έχουν ανοιχτά μυαλά χωρίς ιδεοληψίες.
Μονόδρομος λοιπόν, γιατί ο Έλληνας μόνο τεμπέλης δεν είναι, είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία με κίνητρα που φυσικά πρέπει να δοθούν επί της ουσίας, και η παραγωγή θέσεων εργασίας μέσω αυτής.
Κάτανας Χάρης
π. Βουλευτής Νόμου Κοζάνης

1 σχόλιο:

  1. Θα μας τρελάνεις ρε Κάτανα; Βουλευτής των ΑΝΕΛ που στήριζες την κυβέρνηση δεν ήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή