Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Συγχαρητήριο του Συλλόγου «Οκτάβα»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ»,  Γονέων του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά συγχαρητήριά του στην  Ειρήνη Τρικιλίδου, μαθήτρια της τάξης Βιολιού της κ.Μαρίας Καραγιάννη του Ωδείου μας και στον διπλωματούχο, Φλωρινιώτη, κλαρινετίστα Παύλο Νίκου για την επιτυχία τους στις εσωτερικές ακροάσεις της  MOUSA. 

Η κριτική επιτροπή, των ακροάσεων αποτελούμενη από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. κ. Γεώργιο- Εμμανουήλ Λαζαρίδη, και το μαέστρο της MOYSA, κ. Θοδωρή Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε  τους επιτυχόντες των εσωτερικών ακροάσεων της MOYSA, οι οποίοι θα συνεχίσουν να αποτελούν ενεργά μέλη της MOYSA. Η επιτροπή έκρινε με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Την εκτέλεση του μουσικού έργου επιλογής των υποψηφίων, εστιάζοντας τόσο στην τεχνική αρτιότητα, όσο και στη μουσικότητα των υποψηφίων.
  • Την εκτέλεση του μουσικού αποσπάσματος σε εκ πρώτης όψεως ανάγνωση (prima vista), εστιάζοντας τόσο στη σωστή εκτέλεση (σωστός ρυθμός, σωστή τονική ακρίβεια- intonation, σωστά δοξάρια, δυναμικές), όσο και στην ευελιξία των υποψηφίων να ανταποκριθούν στις υποδείξεις της επιτροπής και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα της πρώτης εκτέλεσης του αποσπάσματος.
  • Την προσωπικότητα των υποψηφίων, όπως αυτή φάνηκε τόσο μέσα από τις ακροάσεις, όσο και μέσα από την παρουσία τους στη MOYSA κατά τα δύο πρώτα χρόνια ύπαρξής της. Ελήφθησαν υπόψη η θέληση και το κίνητρο των υποψηφίων, η συνέπειά τους στις υποχρεώσεις τους ως μέλη της ορχήστρας, η ενεργή συμμετοχή τους στην ομάδα, η συμμετοχή και ανταπόκριση στις πρόβες και η γενικότερη παρουσία τους.
  • Την πρόοδο που σημείωσαν ως μουσικοί τα δύο τελευταία χρόνια, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και ως μέλη ενός συμφωνικού συνόλου.
  • Τη διάθεσή τους να εξακολουθήσουν να είναι μέλη της MOYSA και να συμβάλλουν και οι ίδιοι στη διαρκή βελτίωση του συνόλου, τόσο ως προς το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας του.

Αξίζει να τονισθεί πως στις ακροάσεις συμμετείχαν και εκρίθησαν τα μέλη της MOYSA που είχαν εισαχθεί στην ορχήστρα το Μάρτιο του 2015. 
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας  τους εύχεται  ολόψυχα καλή συνέχεια, πάντα με επιτυχίες και να συνεχίσουν με μεθοδικότητα και αφοσίωση το έργο τους, πετυχαίνοντας τους στόχους και τα όνειρά τους. 
Με τιμή
Για το Δ.Σ.  του Συλλόγου «ΟΚΤΑΒΑ»
Ο Πρόεδρος
Τζαραλής Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου