Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Από 6 Μαρτίου 2017 στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ 15% των θέσεων αφορούν στα ΑμεΑ

Από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 ενεργοποιείται η διάταξη του νόμου 4440/2016, με την οποία όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ υποχρεούνται από σήμερα και στο εξής στο 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και
ευρύτερο δημόσιο τομέα να αφορούν σε άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα αγώνα πολλών ετών και αλλά και δικαίωσης του πάγιου αιτήματος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων της για την εργασιακή αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία, στο πλαίσιο της διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής στο σύστημα προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους. Στο ίδιο άρθρο ψηφίσθηκε και η αυξημένη μοριοδότηση στα άτομα με αναπηρία, γονείς/ συζύγους/ αδέρφια /τέκνα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε θέσεις ορισμένου χρόνου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, στην παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης βιώνουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα την αλματώδη αύξηση της ανεργίας και ως εκ τούτου έχουν την ανάγκη διακριτών μέτρων που αφορούν στην επαγγελματική αποκατάστασή τους εάν λάβουμε υπόψη και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία.
Η ΕΣΑμεΑ συνεχίζει τον αγώνα για περισσότερα μέτρα που προωθούν ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην εργασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Μείνετε ενημερωμένοι από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ www.asep.gr αλλά και της ΕΣΑμεΑ www.esamea.gr για μελλοντικές προκηρύξεις θέσεων εργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου