Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι οικογενειακοί γιατροί απαντούν στις ανακοινώσεις που διαχέονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάζουμε ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα τοπικών παραγόντων, για την κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας της περιοχής μας. Οι περισσότερες από αυτές για κάποιο
περίεργο και ασαφή λόγο, έχουν θριαμβευτικό χαρακτήρα και τονίζουν το πόσο αναβαθμίστηκε η δημόσια υγεία στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, απέχοντας έτη φωτός από τη δυστυχώς εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.
Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας οφείλουν όμως να γνωρίζουν, ότι οι Γενικοί Ιατροί είναι αυτοί που κρατάνε όρθια και ζωντανή την εύρυθμη λειτουργία όλων των δημόσιων δομών υγείας στελεχώνοντας:
τα περιφερειακά ιατρεία της υπαίθρου,
τα ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ),
τα Κέντρα Υγείας και
τα έκτακτα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων της περιοχής. Αυτός άλλωστε είναι πραγματικά και ο μοναδικός λόγος που «λειτουργούν «ακόμα τα δυο νοσοκομεία του νομού Κοζάνης και δεν έχουν κλείσει αμφότερα. Όπως ζητήθηκε επιτακτικά, οι Γενικοί Ιατροί «βάλανε πλάτη»για το δημόσιο καλό, καλύπτοντας τις εφημερίες των δύο νοσοκομείων, αλλά ως πότε το δημόσιο καλό θα εξυπηρετείται αφενός από το φιλότιμο των Γενικών Ιατρών και αφετέρου με ημίμετρα που απέχουν έτη φωτός από την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας που αξίζει δικαιωματικά ο πολίτης;;; Παράλληλα, η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή μας, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά, ειδικά στις αγροτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των συνεχόμενων μετακινήσεων των Γενικών Ιατρών σε δομές της δευτεροβάθμιας φροντίδας. Αλλά ποιος νοιάζεται αλήθεια γι’αυτές; Η βιτρίνα να είναι καλά…..

Υ.Γ. 1
Από πότε μια πρόσληψη ενός και μόνο γιατρού σε «ΤΕΠ»αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας μιας ταλαιπωρημένης από την υποστελέχωση περιοχής;;; Εκτός αν άλλαξαν οι νόμοι της φύσης και ο ένας κούκος θα φέρει τελικά την άνοιξη…..
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ……
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Γιατροί στα χωρία της Φλώρινας μια φορά στις 15 μέρες και όπως πάντα
    Οι κοζανιτες παίρνουν τους γιατρούς της Φλώρινας για το μποδοσάκειο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή