Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς αγώνες αλπικού σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου

Με απόλυτη επιτυχία, ο ΣΟΧ Φλώρινας, πραγματοποίησε στις 25 και 26 Φεβρουαρίου τους Διεθνείς Αγώνες FIS U16 / U14 – 3o Κύπελο Ελλάδας Παίδων Κορασίδων. Είναι ο πρώτος αγώνας που διοργανώνεται στην πίστα Νικόλαος Κασομούλης (Πισοδερίου) και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι από τις υψηλές προδιαγραφές και αγωνιστικές δυνατότητες
του χιονοδρομικού στίβου. Διεξήχθη ένας άψογος οργανωτικά και αθλητικά αγώνας, με θέα το όμορφο Πισοδέρι. Το μοναδικό χωριό της Ελλάδας που βρίσκεται δίπλα στην αφετηρία του λιφτ, ένα τοπίο που μόνο στις Άλπεις συναντά κάποιος.
Στους αγώνες συμμετείχαν 130 αθλητές από 20 σωματεία της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγο του τριημέρου και του μεγάλου όγκου των αποστολών των ομάδων (περίπου 500 άτομα – προπονητές, αρχηγοί γονείς) κάποιες ομάδες χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν στις Πρέσπες και  το Αμύνταιο 
Το Σάββατο 25/2 διοργανώθηκε το αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης με δύο διαδρομές για όλες τις κατηγορίες. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες με παρατεταμένη βροχόπτωση και σε οριακό σημείο για να μην ακυρωθεί το αγώνισμα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε μετά από μικρή αναβολή και με την σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών και των τεχνικών εκπροσώπων FIS Assia Illieva (BUL) και Ε.Ο.Χ.Α. Μαγγιώρη Μαρίας, με την δέσμευση των διοργανωτών ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν, ώστε ο στίβος να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι χωρίς τεχνικά προβλήματα.
Την Κυριακή 26/2 διοργανώθηκε το αγώνισμα της Γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης δύο διαδρομών για την κατηγορία Π2/Κ2 και μιας διαδρομής για την κατηγορία Π1/Κ1. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες με περιορισμένη ορατότητα λόγο της ομίχλης. Διεξήχθη ένας υποδειγματικός αγώνας που θα μείνει αξέχαστος στους αθλητές που συμμετείχαν.
Με την αφιλοκερδή συμμετοχή πάνω από πενήντα στελεχών, μελών και φίλων, ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας έκανε σεμινάριο διοργάνωσης, πραγματοποιώντας με επιτυχία έναν αγώνα που στα περισσότερα Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας θα είχε ακυρωθεί εξ αρχής. Ο Διαχειριστής του χιονοδρομικού κέντρου – Τουριστικές Επιχειρήσεις Τόττης – για άλλη μια φορά συνέβαλε τα μέγιστα παρέχοντας τα snowmobiles, τα ratrak καθώς και ανθρώπινο δυναμικό που εργάστηκε με ζήλο και επαγγελματισμό κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. 
Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας ευχαριστεί από καρδιάς τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του συλλόγου που στήριξαν τον αγώνα με κάθε τρόπο, με πραγματική αυταπάρνηση, δείχνοντας σε όλους ότι οι Φλωρινιώτες δεν τα παρατάνε εύκολα. Τον διαχειριστή και το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου – Τουριστικές Επιχειρήσεις Τόττης – για την συμπαράσταση και την συμβολή του στην πραγματοποίηση ενός πολύ δύσκολου αγώνα και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την υποστήριξη της διοργάνωσης.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά την εταιρία Αναψυκτικών Φλώρινας Δινάκης, την βιομηχανία παραγωγής & εμφιάλωσης αναψυκτικών – νερών ΟΝΕ Α.Β.Ε.Ε. και τα Super Μarket Φλώρινας Total, για την ευγενική χορηγία.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Λάζαρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου