Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο αποχιονισμός της πόλης της Φλώρινας

Σχετικά με τις δηλώσεις του Δήμαρχου Φλώρινας για τον αποχιονισμό της πόλης και την τραγική εικόνα που αυτή παρουσιάζει μετά την χιονόπτωση έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις – επισημάνσεις.
Είναι γεγονός ότι ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης στα χρόνια των μνημονίων έχει υποστεί δραματικές μειώσεις. Όμως αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει τους Ο.Τ.Α. να προβαίνουν
σε έναν σοβαρό σχεδιασμό – προγραμματισμό ώστε, προβλέποντας, να θέτουν και τις προτεραιότητες. Και βέβαια στη Φλώρινα που ζούμε το ενδεχόμενο μιας βαρυχειμωνιάς δεν είναι σπάνιο. Άρα η αντιμετώπιση τέτοιων ενδεχομένων οφείλει να είναι στα άμεσα πλάνα ενός σχεδιασμού.
Είναι καλές και χρήσιμες οι εκδηλώσεις και οι επιχορηγήσεις, όμως η προστασία της πόλης, του Δήμου συνολικά, είναι η πιο σημαντική προτεραιότητα.
Είναι βέβαια εύκολο και ταυτόχρονα σύνηθες να ρίχνουμε τις ευθύνες σε άλλους υπεκφεύγοντας, αλλά και αναποτελεσματικό είναι και φοβόμαστε ότι κανέναν δεν πείθει.
Αλήθεια ο κ. Δήμαρχος πιστεύει πως η αντίληψη ότι για την τραγική εικόνα της πόλης ευθύνεται η κυβέρνηση βρίσκει πολλούς οπαδούς;
Γιατί άραγε αυτό που συνέβη το 2012 δεν επιτεύχθηκε τώρα, δηλαδή ο σταδιακός αποχιονισμός της πόλης ώστε αυτή να βρει σε εύλογα μικρό χρονικό διάστημα τους ρυθμούς της; Γιατί τώρα χρειαζόταν 1 εκ. ευρώ ενώ τότε το ποσό ήταν σημαντικά υποπολλαπλάσιο;
Καμιά φορά είναι τόσο δύσκολο να συγκριθείς με τον εαυτό σου και ευκολότερο να υπεκφεύγεις των ευθυνών σου.
Αλήθεια, γιατί δεν αναζητήθηκε (αν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα) η δυνατότητα κύλισης της ανακήρυξης της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη συνδρομή πολλών τμημάτων της κρατικής μηχανής; Μήπως και αυτή η επιλογή θυσιάστηκε σε βωμούς σκοπιμοτήτων; Υπάρχουν παραδείγματα όπου Ο.Τ.Α. με λιγότερα προβλήματα έχουν προβεί σε αυτήν τη λύση.
Είναι αλήθεια ότι κάποια μηχανήματα του Δήμου ήταν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών;
Τέλος, ακούσαμε και την καινοφανή αντίληψη ότι ακόμη κι αν υπήρχε αλάτι (γιατί άραγε δεν προνοήθηκε η ύπαρξή του;) δεν θα το χρησιμοποιούσε ο Δήμος για προστασία λέει του περιβάλλοντος.
Και στο τέλος – τέλος, ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας, υπάρχει η ωμή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Φλώρινας, οι οποίοι και μνήμη έχουν, και νόηση και κρίση διαθέτουν, και ας πάψουμε να την προκαλούμε βάναυσα.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2 σχόλια:

  1. Καταστρέφετε την χώρα και βγάζετε ανακοινώσεις . Ντροπή ρεεεεε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Φλώρινα ευρίσκεται εις ήπιαν κατάστασίν . Η Φλώρινα θα εισπηδήσει εις κατάστασίν έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας όταν έρθει το...καλοκαίρι. ΄Γενικώς και ειδικώς η Φλώρινα ευρίσκεται είς διαρκή χειμερίαν νάρκην όπως οι...αρκούδες. Καληνύχτα σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή