Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε σήμερα, 26 Νοεμβρίου 2016, με κατεπείγον θέμα την έκδοση ψηφίσματος λόγω του αδόκητου θανάτου της εκλεκτής συμπολίτισσάς μας Αντιγόνης Τσάμη. Η εκλιπούσα υπήρξε μια εξαίρετη Φλωρινιώτισσα από το Πισοδέρι, κόρη του Μακεδονομάχου Λάζαρου Τσάμη, με εξέχων ήθος, σεμνότητα και ευγένεια, άνθρωπος της προσφοράς και της καλοσύνης. 

Διάκριση Ναι, Ρατσισμός Όχι

Το ζήτημα της διάκρισης ατόμων μέσα στην κοινωνία με βάση χαρακτηριστικά στοιχεία τους περιγράφεται από τον ρατσισμό ή φυλετισμό, ωστόσο ο όρος είναι ελλιπής γιατί κριτήριο δεν αποτελεί μόνο η φυλή, αλλά και κάθε άλλος δυνατός κατηγορικός παράγοντας. Οι τελευταίοι μπορούν να χωριστούν σε

Χάσαμε μια πόλη 30.000 κατοίκων το 2015

Όπως προέκυψε από την πρόσφατη εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Χειρουργού κ. Δημητρίου Γάκη, τ. Προέδρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, το 2015 η Ελλάς έχασε μία πόλη σαν την Καρδίτσα, περίπου 30.000 κατοίκων. 
Αιτία είναι η μεγάλη ελάττωση των

"Η Λυρική στη μεγάλη Οθόνη": "Τραβιάτα" του Τζουζέππε Βέρντι

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, στα πλαίσια του προγράμματος "Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη", σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την κινηματογραφική προβολή της παράστασης  "Τραβιάτα"  του Τζουζέππε Βέρντι, το

Ημερίδα: "Το νέο ασφαλιστικό σύστημα"

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας σας καλεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ώρα 18:00, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΦ στην ημερίδα – ανοικτή συζήτηση που διοργανώνει με θέμα “ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ” και ομιλητή έναν από τους πλέον ειδικούς του

1η δράση του εισαγωγικού προγράμματος χιονοδρομίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Η πρώτη δράση του εισαγωγικού προγράμματος χιονοδρομίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/11 στις 11:00 στο περίπτερο του Φ.Ο.Ο.Φ στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.
Λεπτομέρειες και δικαιολογητικά συμμετοχής

Απαράδεκτη, ανάλγητη και προσχηματική απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και η στάση του Δημάρχου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ»
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στις 21 Νοεμβρίου 2016 και κατά την συζήτηση των θεμάτων 1,2 και 3 της ημερήσιας διάταξης δηλαδή των θεμάτων 7,8 και 9 της συνεδριάσεως

Σύλληψη 46χρονης για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Την Πέμπτη (24-11-2016) το βράδυ σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας συνέλαβαν 46χρονη αλλοδαπή υπήκοο Αλβανίας για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που

Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Κ.Σέλτσα

Ερώτηση με θέμα την παραχώρηση χρήσης αγροκτήματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών με σκοπό την ανάδειξη, διατήρηση και επιδεικτική λειτουργία του παραδοσιακού νερόμυλου στον Αγ.Γερμανό και απάντηση από τον Υπουργό κ.Αποστόλου Ευάγγελο.