Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κλεφτο - αρματολός Μεγδάνης από το Πισοδέρι


Γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης
Κατά τους Ενετικούς Πολέμους στο δεύτερο μισό του 17ου αιώνα, ο ελληνισμός επαναστάτησε, καθώς ο πόθος για ελευθερία και αυτοδιαχείριση κατείχε όλους τους υπόδουλους. Στη νότια Ελλάδα το

Σύστημα. Μέρος 2ο: Λειτουργία

Το Σύστημα, ή αλλιώς καθεστώς, αποτελείται από το σύνολο των επίσημων και ανεπίσημων δομών που εξουσιάζουν τις διάφορες πτυχές της δημόσιας ζωής (οικονομική, πολιτική κλπ) και διατηρεί την εξουσία αυτή με διάφορους τρόπους επιβολής.

Θεατρική παράσταση "Ατρείδες" της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

Το Θεατρικό Εργαστήρι της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, σας προσκαλεί στην παράσταση  "ΑΤΡΕΙΔΕΣ..." ,  που θα γίνει το Σαββάτο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 , στις

Γιορτή Φασολιού – Τσιρονιού στις Πρέσπες!

Στις Πρέσπες διοργανώνεται πάλι, μετά από αρκετό καιρό, η Γιορτή Φασολιού – Τσιρονιού, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στον περίβολο του Δημαρχείου Πρεσπών, στον Λαιμό, στις 6 μ.μ.
Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη

Έναρξη εγγραφών στα τμήματα Latin του «Αριστοτέλη»

Το τμήμα Latin και Ευρωπαϊκών Χορών του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τη σεζόν 2016 – 2017. Θα λειτουργήσουν τμήματα παιδικά, εφήβων και ενηλίκων. Αρχαρίων και προχωρημένων.

Δελτίο Τύπου σχετικά με την επικείμενη συνεργασία ΔΕΗ ΑΕ – CMEC

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το ΕΚΦ χαιρετίζει την επερχόμενη σύμπραξη – συνεργασία της ΔΕΗ με την μεγάλη κινεζική εταιρεία CMEC. To Μνημόνιο Συνεργασίας που πρόκειται να υπογραφεί εντός Σεπτεμβρίου θα αφορά την κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας της Μελίτης καθώς και την συνεκμετάλλευση όλων των ορυχείων της περιοχής με σκοπό την συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγχαρητήριο του Συνδέσμου Διαιτητών Φλώρινας

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Διαιτητών Φλώρινας συγχαίρει τους  διαιτητές-μέλη του που συμμετείχαν στα αγωνιστικές  και γραπτές εξετάσεις   της ΚΕΔ ΕΠΟ και αξιολογήθηκαν στις Εθνικές κατηγορίες και συγκεκριμένα τους :

Όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί ο κάθε καταστηματάρχης κατά τον έλεγχο των ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ευχαριστήριο του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας

Ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας εκφράζει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τους χιλιάδες κατοίκους της Φλώρινας και επισκέπτες που τίμησαν και φέτος τις εκδηλώσεις «Πρέσπες 2016».

Ευχαριστήριο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας

Tα παιδιά και το Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φλώρινας για την δωρεάν