Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Αφιέρωμα στις λίμνες των Πρεσπών και την περιοχή τους: οικισμοί του Δήμου Πρεσπών - δημογραφικά στοιχεία - αγροτική παραγωγή - αλιεία

Του Σταύρου Π.Καπλάνογλου
Δήμος Πρεσπών
Ο Δήμος Πρεσπών είναι δήμος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Προέκυψε από την συνένωση του Καποδιστριακού δήμου Πρεσπών με την Κοινότητα Κρυσταλλοπηγής.

Μνημόσυνο 15 απαγχονισθέντων Ελλήνων της Κλαδοράχης 2016

Το Δ.Σ. του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», θα τελέσει την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο της Κλαδοράχης (4ο χλμ. Φλώρινας – Κλαδοράχης), για τους 15 απαγχονισθέντες Έλληνες πατριώτες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 9 Αυγούστου του 1943.
Πρόγραμμα τελετής:

Εξαιρετική εμφάνιση των Σαρισών στο τένις - Πρωταθλήτρια η Ζιώρδα

Το σήκωσε η αθλήτρια μας Ζιώρδα Χριστιάνα στο 1ο Τουρνουά Γυναικών που διοργάνωσε ο ΑΣΑΓ με τρομερή επιτυχία και συμμετείχαν 36 αθλήτριες απο τα Γρεβενά, την Πτολεμαίδα, την Καστοριά και την Φλώρινα.
Στον τελικό που διοργανώθηκε την Κυριακή 30/7 στις εγκαταστάσεις του

Συνέντευξη Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των φορέων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη, παραχώρησε την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Παράλληλα, ο κ. Μπίρος έκανε συνοπτικό απολογισμό των πρόσφατων έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών της Π.Ε. Φλώρινας.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπίρος αναφέρθηκε:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, 2 Αυγούστου στις 11 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: