Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

5ο Διεθνές Συνέδριο - «Μαθηματικός Χώρος Εργασίας» στη Φλώρινα

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το 5ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Μαθηματικός Χώρος Εργασίας» από 18 έως 22 Ιουλίου 2016 στο χώρο της Παιδαγωγικής Σχολής στη Φλώρινα. Μετά την Λευκωσία, το Παρίσι, το Μόντρεαλ και τη Μαδρίτη η Φλώρινα θα υποδεχθεί ερευνητές του χώρου της Διδακτικής των Μαθηματικών από τη Βόρεια, Νότια και Κεντρική Αμερική καθώς και από την Ευρώπη με σκοπό να ανταλλάξουν τα αποτελέσματα των ερευνών

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων"

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς οργανώνουν και λειτουργούν  Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο "Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων".
Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό

Λυγκηστίς: Ποιος έχει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση;

Κύριε πρόεδρε
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με την κατάσταση της ΔΕΗ Α.Ε., της λιγνιτικής παραγωγής, της πιθανότητας αναστολής πληρωμών, της πιθανότητας διαθεσιμότητας εργαζομένων. Βλέπουμε καθημερινά τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς είτε σβηστούς είτε να υπολειτουργούν και ταυτόχρονα έχουμε μεγάλες εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος . Βλέπουμε τα

Αθλητές του ΣΟΧ Φλώρινας σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας

Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας (Σ.Ο.Χ  Φλώρινας) ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην ορεινή ποδηλασία με την συμμετοχή του σε τρείς διοργανώσεις. Συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου 2016 οι μεγάλες ομάδες του Σ.Ο.Χ. συμμετείχαν στον αγώνα αντοχής  «Δρόμοι του Κερασιού» (XCP) που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα. Στις 3 Ιουλίου στον Λαϊλιά Σερρών στον αγώνα «LAILIAS TROPHY MTB» (XCO), επίσης συμμετείχαν στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας

Κύριε! τι δεν έκανα σωστά;


Πριν πολλά χρόνια σε ένα μικρό μεθόριο χωριό σε ένα πλινθόκτιστο σπίτι που το φώτιζε μια λάμπα κηροζίνης λίγο μετά τα μεσάνυχτα την πρώτη ώρα της Κυριακής γεννήθηκε ένα αγόρι!
Όπως όλα τα παιδιά μεγαλώνοντας διδάχτηκε τις αρχές και τις αξίες από την οικογένεια του, σπούδασε και έγινε ένας ενεργός πολίτης.
Τα χρόνια πέρναγαν και έβλεπε μάλλον

Σύλληψη ενός ατόμου στην Κρυσταλλοπηγή σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Το Σάββατο (16.07.2016) το μεσημέρι στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας συνέλαβαν 44χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε βάρος του

Λατρευτικὲς συνάξεις τῆς ἑορτῆς τῆς Ὁσίας Μακρίνης

Τιμητικῶς καλοῦνται οἱ φιλέορτοι καὶ φιλακόλουθοι εὐσεβεῖς Χριστιανοὶ καὶ εὐλαβεῖς προσκυνηταὶ τῆς Ὁσίας Μακρίνης νὰ τιμήσουν μὲ τὴν παρουσία τους τὶς λατρευτικὲς συνάξεις τῆς ἑορτῆς.
Τὸ πρόγραμμα τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν ἔχει ὡς ἑξῆς:  

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα (από 18 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Π.Ε. Φλώρινας θα είναι τα ακόλουθα:

Δικαιώματα επιβατών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Όταν ταξιδεύουμε, με πλοίο, πρέπει να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και να τα διεκδικούμε.
Σύμφωνα, με τον νόμο 3709/2008 και τις επόμενες τροποποιήσεις και συμπληρώσεις: