Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Συλλήψεις στη Φλώρινα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Την Τετάρτη (13-07-2016) το απόγευμα στη Φλώρινα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς (42 και 35 χρονών), για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, κατά περίπτωση. 
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη

Συζήτηση για την πρόταση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για επέκταση του δικτύου NATURA στον Δήμο Πρεσπών


Το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά από επιστημονική μελέτη (έργο εποπτείας) έχει ετοιμάσει και θέσει σε διαβούλευση πρόταση 100 νέων περιοχών NATURA 2000, η οποία θα παραμείνει

Εκλογή νέου Γραμματέα και Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Φλώρινας.

Στις 26/06/2016 πραγματοποιήθηκε η εκλογή των Νομαρχιακών Οργάνων  του ΠΑΣΟΚ Φλώρινας, ενώ στις 14/07/2016 έγινε η συγκρότηση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Γραμματέας της Ν.Ε εκλέχθηκε ομόφωνα ο σύντροφος Παντελίδης Βασίλειος (τηλ. επικ:6932422009), ενώ η νέα Ν.Ε συγκροτείται ως εξής:

"Η Δυτική Μακεδονία πρέπει και μπορεί να διαχειριστεί μόνο τα δικά της επικίνδυνα απόβλητα"

Η Δυτική Μακεδονία πρέπει και μπορεί να διαχειριστεί μόνο τα δικά της επικίνδυνα απόβλητα, καθώς είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή και δεν μπορεί να επιβαρύνεται άλλο.
Με τη σαφή αυτή θέση η παράταξη ΑλλάΖουμε Εποχή, με επικεφαλής το Θέμη Μουμουλίδη, καταψήφισε τη

Όχι στην υπονόμευση του λιγνίτη

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει στη μείωση των εργασιών για την εξόρυξη λιγνίτη στο 35%, γεγονός που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την οικονομική ζωή στη Δυτική Μακεδονία, όπου και βρίσκονται τα ορυχεία. 
Η απόφαση της ΔΕΗ που φανερώνει την έλλειψη ενεργειακού σχεδιασμού από την κυβέρνηση, θα αυξήσει ακόμη

Ώρα μηδέν για ΔΕΗ, λιγνίτη και 3.000 νέοι άνεργοι

Η υποχρεωτική μείωση της λιγνιτικής παραγωγής, που ακολουθεί τη μείωση ζήτησης Ηλεκτρικής Ενέργειας, λόγω ύφεσης και μνημονίων, αλλά και η «άοκνη» εικοσαετής προσπάθεια εχθρών

Επιστολή ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας στον Υπουργό Ενέργειας: «Πρόσβαση της Ελλάδας στην δωρεάν κατανομή δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής»

Επιστολή απεστάλη στον Υπουργό Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη από  το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Πρόσβαση της Ελλάδας στην δωρεάν κατανομή δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής». Αναλυτικά η επιστολή δίνεται παρακάτω: