Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

4 συλλήψεις σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων

Χθες (29-05-2016) το μεσημέρι, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας από 46 έως 66 χρονών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω

Podium νέων καλλιτεχνών

Συνεχίζεται ο θεσμός Podium νέων καλλιτεχνών με το ρεσιτάλ κιθάρας του Γιώργου Κουκουμπέση, την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 και ώρα 8:30 στην μικρή αίθουσα συναυλιών του Ωδείου. Ο φέρελπις νέος κιθαρίστας θα ερμηνεύσει έργα του Πτυχιακού προγράμματός του και η είσοδος είναι ελεύθερη στο φιλόμουσο κοινό της πόλης.
Ο Γιώργος Κουκουμπέσης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1994. Ξεκίνησε μουσική σε ηλικία 7 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, απ’ όπου έχει αποσπάσει πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης

Έκθεση φωτογραφίας του ΣΔΕ Φλώρινας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας  με θέμα: «Ζωή ξανά» και περιλαμβάνει φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που διοργάνωσε πέρσι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου και απεικονίζουν  στιγμές από τη ζωή στο ΣΔΕ. Η  έκθεση φιλοξενείται στην «Οδό Ονείρων» και θα διαρκέσει από 30 Μαΐου έως και 10 Ιουνίου. 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη

Σεμινάριο φροντίδας ηλικιωμένων από τον Ερυθρό Σταυρό

Το Τοπικό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Φλώρινας οργανώνει σειρά 6 δίωρων μαθημάτων σχετική με την φροντίδα Ηλικιωμένων αλλά και γενικότερα κατάκοιτων ασθενών. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρητικά μέρη καθώς και πρακτικές επιδείξεις και άσκηση σε ορισμένες νοσηλείες, και παρέχονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ προς κάθε ενδιαφερόμενο. 
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τη

H Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους, που υποδύονται τηλεφωνικώς συγγενικά τους πρόσωπα ή ισχυρίζονται ότι καλούν εκ μέρους τους

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, ενημερώνει, συμβουλεύει και ευαισθητοποιεί σε διαρκή και σταθερή βάση τους πολίτες, ενώ οι Υπηρεσίες της δραστηριοποιούνται  συστηματικά στην εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων και στη σύλληψη των δραστών, σε όλη την επικράτεια.
Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να

Together, φρέσκο και ανανεωμένο...

Τα παραμύθια είναι η εφεύρεση του αιώνα μας έτσι και εμείς δημιουργούμε το 15ο κεφάλαιο. Για να διαφυλάξουμε την συνέχεια αυτής της όμορφης ιστορίας και πορείας μας, ανανεωνόμαστε! 
Στην ύλη του together περιλαμβάνονται θέματα από την Δυτική Μακεδονία, με έμφαση σε πρόσωπα και δράσεις που ξεχωρίζουν στην κοινωνική πραγματικότητα του τόπου μας. 
Σε αυτό το τεύχος θα διαβάσετε το πρώτο μέρος του αφιερώματος στα Μαρτυρικά χωριά της

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα Δευτέρα, 30 Μαΐου, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης: