Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πάσχα Φλωριναίων

Εδώ γινόταν το Πανηγύρι την Δεύτερη ημέρα του Πάσχα, στον  Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου 
(Φωτογραφία Αναστασίου Νικολαΐδη, 1925) 


Γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης
Οι παλιοί Φλωρινιώτες, μετά το 1950, συνήθιζαν να λένε για τις τρεις ημέρες του Πάσχα:  «Πρώτη ημέρα στην πλατεία, δεύτερη στον Άγιο Γεώργιο, τρίτη στον Άγιο Νικόλαο». Ήταν ημέρες θρησκευτικής κατάνυξης

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ετελέσθη και εφέτος η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στη Μελίτη

Την πιο ιερή μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας αποτελεί η Παρασκευή, μέρα κορύφωσης του θείου δράματος με την Αποκαθήλωση από το σταυρό και την Ταφή του Χριστού. Λόγω του πένθους της ημέρας οι νοικοκυρές δεν ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού, αποφεύγοντας ακόμη και το μαγείρεμα. Με λουλούδια που μαζεύουν ή αγοράζουν, οι γυναίκες πηγαίνουν στις εκκλησίες και στολίζουν τον Επιτάφιο.
Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται στις

2η θέση από το Λάζαρο Καραμητάνη στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι

Στο βάθρο κατάφερε να ανέβει ο σκακιστής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας  Καραμητάνης Λάζαρος μετά από εξαιρετική εμφάνιση στην κατηγορία μαθητών- μαθητριών Δ’ Δημοτικού του 28ου Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι, που διεξήχθη το τριήμερο από 23 έως 25 Απριλίου 2016 στη

Χρήσιμες συμβουλές με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, αλλά και στην περιφέρεια μας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. 

Αναδρομική Έκθεση του Βαγγέλη Ταμουτσέλη, με τίτλο «Μνημονικοί Τόποι»

Η Πινακοθήκη Γρηγοριάδη έχει τη τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στα Εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του Φλωρινιώτη καλλιτέχνη Βαγγέλη Ταμουτσέλη, με τίτλο «Μνημονικοί Τόποι»
Εγκαίνια: 6 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 μ.μ
Διάρκεια έκθεσης: 6 Μαΐου 2016 – 21 Μαΐου 2016.

Η προτεινόμενη Αναδρομική Έκθεση του Φλωρινιώτη καλλιτέχνη Βαγγέλη Ταμουτσέλη αφορά μια σειρά έργων από

Drosopigi Race Bike Marathon 2016

Λίγες μέρες απομένουν από την έναρξη του Drosopigi Race Bike Marathon 2016 και ήδη η ο Σ.Ο.Χ.  Φλώρινας – διοργανωτής σύλλογος - έχει μπει σε αγωνιστικούς  ρυθμούς. 
Για 6η συνεχόμενη χρονιά αθλητές από όλη την Ελλάδα θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 για να συμμετέχουν σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας στη  χώρα μας. Σε μια εξαιρετική διαδρομή η οποία διασχίζει τους

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ηπειρωτών

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ « Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ» καλεί τα μέλη του σε Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 8/5/16 και ώρα 19:00 στο χώρο του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου, συμφ. Με το άρθρο 8 του καταστατικού.
ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ