Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για Απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Η συνέλευση του σωματείου μας αποφάσισε την συμμετοχή στην μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τρέχει να προλάβει τις απαιτήσεις του κουαρτέτου. Για να κλείσει η αξιολόγηση στο στόχαστρο έχουν μπει ξανά τα δικά μας
δικαιώματα. Μας θέλουν χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , να υπογράφουμε ατομικές ή επιχειρησιακές με όρους ακόμα μεγαλύτερης εξαθλίωσης, με τα δικαιώματά μας να περιορίζονται ακόμα περισσότερο. Ότι προβλέπει η αξιολόγηση είναι πλήρως εναρμονισμένο με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και ταυτίζεται με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των υπόλοιπων εργοδοτών.
Αυτές οι απαιτήσεις είναι ταφόπλακα για τα εναπομείναντα εργασιακά μας δικαιώματα.
Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, μεγαλύτερες μειώσεις στους ήδη εξευτελιστικούς μισθούς των 586 ευρώ με την εφαρμογή του υποκατώτατου μισθού για νεοπροσλαμβανόμενους, κατάργηση επιδομάτων και ειδικά των προνοιακών  επιδομάτων, επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, απελευθέρωση των δουλεμπορικών γραφείων, νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ.
Ακόμα και σήμερα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αυτή την δύσκολη κατάσταση με την ανεργία να τσακίζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την συνδικαλιστική δράση να διώκεται σε τέτοιο βαθμό, ακόμα και τώρα μας φοβούνται. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι πρώτο από όλα στο στόχαστρο μπαίνει το απεργιακό μας δικαίωμα; Στόχος είναι η απαγόρευση των απεργιών και η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.  Θέλουν να θωρακίσουν το κεφάλαιο από κάθε πλευρά. Ξέρουν ότι η οργάνωση και η πάλη των εργαζομένων είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις επιδιώξεις τους.  Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. 
Να μην αφήσουμε χώρο δουλειάς που δεν θα φτάσει το κάλεσμα της απεργίας. Μας θέλουν σκυφτούς και υποταγμένους, να φοβόμαστε να σηκώσουμε κεφάλι , να κάνουμε υπομονή , να μην αντιδρούμε στα σχέδια τους που στόχο έχουν τις δικές μας ζωές. Αυτό εννοούν όταν λένε συναίνεση. 
ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ
Συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου του εμπορίου αλλά και κάθε σωματείο, συνδικάτο να πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων που στηρίζουν το ΠΑΜΕ. 
Όλοι και όλες στην Κεντρική πλατεία της Φλώρινας στις 8 Δεκέμβρη στις 10:30 πμ 
ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ. 
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας.
Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών  Υπαλλήλων και  Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου