Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Έκθεση «Florina – Φλωρεντία – Ασχολούμεθα με το ωραίο (Αλ. Παπαδιαμάντης)»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας με ξεχωριστή χαρά σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Florina – Φλωρεντία – Ασχολούμεθα με το ωραίο (Αλ. Παπαδιαμάντης)» την ερχόμενη Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, στις 7:30 μ.μ. στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, Ταγμ. Φουλεδάκη 8, στην πόλη της Φλώρινας.

Η προκείμενη διοργάνωση ουσιαστικά αποτελεί την ελάχιστη ανταπόκρισή μας στη συνεργασία που έχει αναπτύξει το Μουσείο από το 2008 με φορείς των εικαστικών τεχνών, που δραστηριοποιούνται στη Φλωρεντία. Συγκεκριμένα τα έργα που θα φιλοξενηθούν στους χώρους του Μουσείου συγκροτούν δύο ενότητες. Η πρώτη παρουσιάζει τις δωρεές έργων καλλιτεχνών της Φλωρεντίας στο Μουσείο της Φλώρινας, από το 1996 μέχρι σήμερα. Η δεύτερη ενότητα απαρτίζεται από έργα φοιτητών των σχολών εικαστικών τεχνών, που εδρεύουν στη Φλωρεντία. Αποτελούν τέσσερις συλλογές έργων, όπως αυτές ενοποιήθηκαν στα πλαίσια των διοργανώσεων ArtClash, που έλαβαν χώρα στη Φλωρεντία. Επιγραμματικά, η εν λόγω διοργάνωση αποτελεί μία εξαιρετική προσπάθεια των σχολών της Φλωρεντίας να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε διαγωνιστικά πλαίσια και να αποδώσουν το έργο τους στο κοινό των εικαστικών τεχνών.
Η τιμητική συμμετοχή του Μουσείου της Φλώρινας εξελίχτηκε σε δύο επίπεδα, ως εκπρόσωπος της εικαστικής παραγωγής του τόπου μας αλλά κυρίαρχα ως δυνατότητα και δυναμική συμμετοχής και αλληλεπίδρασης των νέων καλλιτεχνών της Φλώρινας αλλά και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στα πλαίσια της δεύτερης αυτής διάστασης, πέντε φοιτητές των εικαστικών τεχνών της πόλης μας συμμετείχαν τιμητικά στις διοργανώσεις του ArtClash τα τελευταία χρόνια.
Η εμπειρία μας τα τελευταία σαράντα περίπου χρόνια έχει επαληθεύσει, σε κάθε περίπτωση, ότι κάθε διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία, ιδέα, επιθυμία, κόπο και μόχθο αλλά στο τέλος προσφορά συγκεκριμένων ανθρώπων. Η παρουσίαση που εγκαινιάζεται στο Μουσείο μας, ως ένας σταθμός της συνεργασίας, όπως περιληπτικά αναφέρθηκε, πρέπει να αποδοθεί στον καθηγητή κ. Παναγιώτη Καντζά, Φλωρινιώτη που ζει και δραστηριοποιείται στη Φλωρεντία και στην εικαστικό και καθηγήτρια κ. Marsha Steinberg του διεθνούς προγράμματος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στην ίδια πόλη.                 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ανδρέας Ν. Τσώκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου