Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο»

Η θεατρική παράσταση το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:30 στον αύλειο χώρο του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Φλώρινας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά Δρώμενα 2016» του Δήμου Φλώρινας και του Νομικού Προσώπου.


Λίγα λόγια για το έργο
«Το Μεγάλο Μας Τσίρκο» του Ι. Καμπανέλλη. Ένα έργο γεμάτο Ελλάδα! Μέσα από  σατιρικές και δραματικές σκηνές αλλά και κάποια από τα υπέροχα τραγούδια του Ξαρχάκου γίνεται μια αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία, τον Όθωνα, την Μικρασιατική καταστροφή, τον πόλεμο του ’40 και την κατοχή.
Απολαυστικό το χιούμορ που σαρκάζονται στιγμές του έθνους… συγκλονιστικός κι ανομολόγητος ο πόνος με τον οποίο πληρώθηκε κάθε επιπόλαιη και απερίσκεπτη λάθος επιλογή. Το ήθος, το μεράκι, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν  την συγκεκριμένη θεατρική παράσταση  του θεάτρου Λαμπιόνι. Μια μοναδική παράσταση που το γέλιο με την θλίψη εναλλάσσονται με απόλυτο σεβασμό στα γεγονότα.
Ένα έργο σταθμός στην ιστορία της Ελλάδας αλλά και την ιστορία του θεάτρου.

Σκηνοθεσία: Αννίτα Γκαϊτατζή
Χορογραφίες: Τατιάνα Παπαδάτου
Τεχνική Υποστήριξη: Κωνσταντίνος Γκαϊτατζής, Φάνης Βασιλειάδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Φωτεινή Βηχούδη- Αφροδίτη Καραμανλή
Μουσική Επεξεργασία: Παναγιώτης Παπαχατζής
Οργάνωση Παραγωγής: Κων/νος Γκαϊτατζής

Παίζουν: Αστέρης Αναστασιάδης, Γιώργος Μιχαήλ, Αλεξία Παραμύθα,  Γιώργος Χατζηθεωδόρου, Νίκος Σοϊλεμεζίδης, Λαμπρίνα Σκορίλα, Λεωνίδας Μικρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου