Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η προοπτική της οικονομικής εκμετάλευσης των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας, της «Περιφέρειας των 40 λιμνών»

Του Σταύρου Καπλάνογλου
Τα παλαιότερα χρόνια στην περιοχή των Πρεσπών, αλλά και στην περιοχή του Αμυνταίου, η αλιεία αποτελούσε σημαντικό οικονομικό πόρο για τους κατοίκους  της.
Οι Πρέσπες, η Βεγορίτιδα, η λίμνη της Καστοριάς έδιναν πλήθος ψαριών, που δυστυχώς, με τα χρόνια ,μειώθηκαν και η

Συγκροτήθηκε η νέα Διοίκηση του ΕΚΦ

Συγκροτήθηκε σε σώμα την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, η νέα Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας που προήλθε από τις αρχαιρεσίες στις 25 Νοεμβρίου 2015  και εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, το οποίο  έχει ως εξής:

Τα νέα όργανα του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΗ Ν. Φλώρινας

… και στην Πάτρα οι Σάρισες

Τέσσερις μικρές Σάρισες βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 28-29/11/15 στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία.
Στους αγώνες αυτούς πήραν μέρος 154 αγόρια και κορίτσια από πολλές

"Χρυσό Πακέτο" για τον ΟΞΙΦ

Σχεδόν το απόλυτο πέτυχαν οι Ξιφομάχοι μας βάζοντας την σφραγίδα του ΟΞΙΦ στο Πανελλήνιο Κύπελλο -17, το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ.
Τα κορίτσια του Λεωνίδα Καλυβιάνου εντυπωσίασαν με την Ζωή Μοσχοπούλου να κατακτά το Χρυσό,

10ήμερη προετοιμασία για τον ΑΟΦ στη Σλοβενία

Την Τρίτη 1/12/15 αναχωρεί για την PLANICA της  Σλοβενίας 6μελής αποστολή, αθλητών  του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας και του ΕΟΣ Μετσόβου, με σκοπό την 10ήμερη προετοιμασία στο Χιόνι, σε  πίστες Ολυμπιακών προδιαγραφών. Στην αποστολή θα συμμετέχουν οι παρακάτω αθλητές:

Δυτική Μακεδονία:Ένας χρόνος Ανατροπής

Έχασαν 1.100 θέσεις εργασίας και 480 εκ. ευρώ.
Αύξησαν όμως την απορροφητικότητα 0,05%!
Ο Συνδυασμός της ΕΛΠΙΔΑΣ, συνεπής στη δέσμευσή του προς τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, να ελέγχει την Περιφερειακή Αρχή στα θέματα αρμοδιότητάς της δηλαδή:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο

Σήμερα Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με θέματα: